Pepperonis sajtos pizza egy fatálon
Fotó: Shutterstock

Egy pizza miatt pereli milliárdokra volt iskoláját egy gimnazista

Egy ohiói középiskolás diák 10 millió dolláros pert akasztott korábbi futballedzői nyakába, akik állítása szerint pizzaevésre kényszerítették, amiért nem jelent meg egy edzésen-derült ki a keresetből.Nincs kivétel

A perirat szerint a csak Juniorként emlegetett végzős gimnazista a cantoni iskolai körzet tanulója volt, ahol a helyi futballcsapat oszlopos tagjának számított. A szóban forgó eset 2021 májusában történt. Junior állítása szerint egy vállsérülés miatt kihagyott egy edzést, ahol kötelező lett volna megjelennie. A következő edzésen már megjelent, az edzői azonban úgy döntöttek, hogy megleckéztetik, amiért kihagyta a tréninget.

Büntetésként leültették a tornaterem közepére, majd arra kényszerítették, hogy egy ültő helyében megegyen egy pizzát. A fiú többször is megtagadta a büntetés végrehajtását, mondván, hogy a vallása tiltja az egyik feltét, a sertéshús fogyasztását.

Mindeközben csapattársait arra kötelezték, hogy addig fussanak az épület körül, amíg Junior meg nem eszi az egész pizzát. A fiatal „minimum tízszer” visszautasította a pizzát, míg végül edzői ultimátumot adtak neki: vagy megeszi, vagy kirúgják a csapatból. Junior végül beadta a derekát.

Felbőszült a nép

A keresetből kiderült, hogy Junior kálváriája nem ért véget a pizzaevéssel. Nem elég, hogy megszegte vallása szabályait, a történtek után a csapattársai és a helyi közösség tagjai is folyamatosan gúnyolták, sőt, még fenyegették is. Végül saját biztonsága érdekében kénytelen volt beiratkozni egy másik iskolába és futballprogramba.

Az edzőket végül júniusban kirúgták, Junior viszont ennyivel nem elégedett meg. A kerületi bíróságra benyújtott keresetében 10 millió dollár, átszámítva nagyjából 3,25 milliárd forint kártérítés követel az edzőktől, a város oktatási tanácsától és a Canton City iskolai körzettől.

A perbe fogottak egyelőre nem reagáltak a megkeresésekre.

Ne hagyd ki!