A YouTube anyavállalata, az Alphabet betiltott minden politikával, alkohollal, szerencsejátékkal és vényköteles gyógyszerekkel kapcsolatos reklámot-írja a Reuters.


A tiltás a YouTube fejléc-szalaghirdetéseire vonatkozik. A hirdetőknek 2020-ban még lehetőségük volt arra, hogy egy teljes napra lefoglalják a YouTube főoldalán megjelenő fejléc-szalaghirdetéseket. Az Alphabet tavaly ezt a lehetőséget megszűntette, egyebek között Donald Trump provokatívnak ítélt politikai hirdetései miatt. A vállalat most arról tájékoztatta a hirdetőit egy e-mailben, hogy a mostani, új, vagyis teljes korlátozás az Alphabet tavalyi lépéseit viszi tovább – derült ki a Reuters cikkéből.

Jogos az aggodalom

Rendszeresen ellenőrizzük a hirdetési követelményeinket, hogy biztosíthassuk az egyensúlyt a hirdetők és a felhasználók igényei között. Úgy hisszük, hogy a tavalyi fejléc-szalaghirdetések lefoglalási folyamatainak változtatásaira építve a mostani fejlesztés egy jobb felhasználói élményt eredményez

-olvasható a Google szóvivőjének e-mailjében.

A Google a tavalyi amerikai elnökválasztás alatt betiltotta az összes politikai jellegű hirdetést az Egyesült Államokban. A korlátozást december 10-én ideiglenes feloldotta, majd ismét érvénybe léptette Joe Biden beiktatási ceremóniája előtt. Ezekre az erőszakos tüntetések, a Capitolium ostroma, és a provokatív, érzékeny témákat boncolgató hirdetések miatt került sor. A YouTube üzletpolitikája nem egyedi, a Facebook is hasonló lépéseket tett az erőszakot generáló tartalmak kiszűrésére.

Az Alphabet legfrissebb korlátozása a politikán és a választási kampányokon kívül a szerencsejátékra, az alkoholra és a vényköteles gyógyszerekre is kiterjed. A Google korábbi közlése szerint a vállalat legfontosabb hirdetési egységének korlátozása az érvénybe lépés után eredményesnek bizonyult.

The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!