Az egyesült királyságbeli Games Workshop kiskereskedelmi vállalat minden egyes dolgozója 4000 fontos, átszámítva közel 1,7 millió forintos bónuszban részesült.


Sok vállalatokat brutálisan megtépázott a pandémia, de olyanok is akadtak, amelyek soha nem tapasztalt bevételeket könyvelhettek el az elmúlt másfél évben. Utóbbiak közé tartozik a Games Workshop is. A vállalat szerepjáték-miniatúrákat és olyan nagy sikerű játékokat forgalmaz, mint a Warhammer. Azzal nem mondunk újdonságot, hogy az elmúlt másfél évben rengeteg ember az otthonában töltötte szabadidejét. Közülük sokan szerep- és társasjátékokkal ütötték el az idejüket. Ez a tendencia remekül tükröződik a Games Workshop eredményein.

Nagylelkű vezetőség

A vállalat 2020 májusa és 2021 májusa között 353,2 millió fontos (150 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el. Egy évvel korábban a cég bevételei a 270 millió fontot sem érték el. Ezzel párhuzamosan a cég működési eredménye közel 62 millió fontos javulást mutatott az elmúlt évben, amely így elérte a 151,7 millió fontot.

A Games Workshop vezetői nem fukarkodtak a nyereséggel. Összesen 10,6 millió fontot (cirka 4,5 milliárd forint) osztottak szét a vállalat 2600 dolgozója között. Így átlagosan mindenki 4000 fonttal többet vihetett haza, ez körülbelül 1,7 millió forintnak felel meg.

Persze a vezetők is jól jártak.Tavaly a cég szenior tisztségviselői 300 ezer fontos bónuszban részesültek, idén ezt az összeget feltornászták 1,1 millió fontra.

A vállalat vezérigazgatója, Kevin Rountree úgy véli, minden dolgozó megérdemelte a busás bónuszt. Rountree kifejtette, hogy a megnövekedett kereslet hatására a gyárakban éjszakai és hétvégi műszakokat kellett bevezetni. A dolgozók példaértékű magatartás és munkamorált mutattak.

A vállalat annak ellenére is remekül teljesített, hogy világszerte több mint 523 üzletét kellett ideiglenesen bezárnia.

A Games Workshop vezetőinek nagylelkűsége nem példa nélküli. Nemrég a Microsoft is bejelentette, hogy összesen 200 millió dollárnyi bónuszt oszt szét a munkavállalói között a pandémia alatt tanúsított helytállásuk jutalmaként.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!