A Netflix már teszteli azt a megoldást, amellyel kiszűrné a jelszóval ügyeskedőket.


Megszünteti a Netflix, hogy a baráti társaságok és internetes közösségek megosszák egymás között a jelszavakat. A szigorítás szerint a jövőben csak a közös háztartásban élők használhatnák az előfizetést. Az index azt írja, a szolgáltatónál olyan algoritmust dolgoztak ki, amely könnyen kiszűri azokat a felhasználókat, akik valószínűleg nem a saját előfizetésüket használják.

A CNN amerikai hírtelevízió szerint a szolgáltató már évek óta dolgozik a „potyázók" kiszűrésén, akik a becslések szerint több millió dollárral károsítják meg a céget.

A szolgáltató a tengerentúlon már elkezdte figyelmeztetni az egyelőre tesztüzemben futó algoritmus által kiszűrt felhasználókat. Értesítést is kapnak, hogy hitelesítsék fiókjukat. Ha a módszer beválik, hamarosan élesben is bevetik.

A Netflix számokban

A Netflix előfizetőinek száma a jelentős növekedésnek köszönhetően tavaly már meghaladta a 200 milliót.

A streamingszolgáltató 6 millió új előfizetővel számolt az utolsó negyedévben, de a járvány miatt csaknem 2,5 millióval több, 8,51 millió felhasználó rendelte meg újonnan a szolgáltatást. Éves szinten is új rekord született, 2020-ban több mint 36 millióan lettek netflixesek.

A bevételekre sem lehet panasz, a szolgáltatóhoz a negyedik negyedévben több mint 6,6 milliárd dollár folyt be. Az forintban nagyjából 2 ezer milliárd.

Így állnak a riválisok

  • A Disneynek 131,4 millió előfizetője van, ebből a Disney Plus 86,8 millió ügyféllel rendelkezik
  • A Hulu-nak 38,8 milliós tábora van
  • A sportműsorokat sugárzó ESPN+ esetében ez a szám 11,5 millió

Érdekes, hogy az Egyesült Államokban, ahol a háztartások mintegy 60 százalékában vannak jelen, a Netflix még mindig nem éri el a teljes tévénézési idő 10 százalékát. Ezen mindenképpen változtatni akar a cég vezetése.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Reagált a bírálatokra a Ryanair, az utasok járnak jól

A diszkont légitársaság öt napon belül visszafizeti a törölt járatokra szóló jegyek árát a cég csütörtöki bejelentése szerint.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A szállodások 350 ezerért sem találnak 8 általánost végzett szobaasszonyt

A munkaerőhiány már most, 50-60 százalékos kihasználtságnál is fékezi a növekedést a szállodaiparban, mert azok a szálláshelyek, amelyek reménytelenül próbálják feltölteni üres álláshelyeiket, nem tudnak sem több vendéget fogadni, sem az elvárt színvonalú kiszolgálást nyújtani. Szakmai szövetségük több javaslattal állt elő.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Kínos, mondhatni ciki ügyben bírságolt a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki az „Év Terméke" díjat korábban osztó cégre, amiért az hiányosan teljesítette a saját maga által vállalt kötelezettségeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!