Fiatalok buliznak a Lollapalooza fesztiválon, ahol idén David Solomon, a Goldman Sachs óriásbank 60 éves vezérigazgatója is fellép
Fotó: Shutterstock

DJ-nek áll egy óriásbank vezére, dübörög a "Money, money, money"

A Lollapalooza amerikai zenei fesztivál fellépői között egy érdekes név tűnt fel.Részmunkaidős DJ

David Solomon, a Goldman Sachs óriásbank 60 éves vezérigazgatója Instagram-fiókján kürtölte világgá, hogy a Metallica, a Green Day és Dua Lipa mellett ő is fellép a körülbelül 400 ezer embert vonzó Lollapalooza fesztiválon.

Solomon elárulta, hogy a fellépéséből származó bevételt olyan nonprofit szervezeteknek ajánlja fel, amelyek függőségekkel küzdő embereken segítenek.

Polihisztor?

Solomon, aki 1999-ben csatlakozott a Goldman Sachs-hez, 2015-ben kóstolt bele először a DJ-zés világába. Bankigazgató létére igen illusztris zenei „karriert” tudhat maga mögött. Támogatottságban nem volt hiánya, 2018-ban saját lemezkiadót alapított (ugyanebben az évben foglalta el a bank vezérigazgatói posztját).

Az évek során Grammy-díjas előadókkal dolgozott együtt, januárban a Sports Illustrated buliján is fellépett. Februárban adta ki legújabb, Heatwave című számát.

Egy tavalyi podcastben kifejtette, sokan próbálták lebeszélni a zenélésről, mondván, hogy veszélybe kerülhet a karrierje, de ő nem érezte úgy, hogy abba kellene hagynia hobbiját.

Vegyes fogadtatás

Ugyan voltak, akik együtt örültek a vezérigazgatóval, sokan nemtetszésüket fejezték ki, hogy Solomont meghívták a Lollapaloozára.

A Goldman Sachs rekordnyereséget termelt 2021-ben egy világjárvány idején, amikor amerikaiak milliói veszítették el állásukat, egészségbiztosításukat, megtakarításaikat és otthonukat. Amikor David „DJ D-Sol” Solomon színpadra lép, hagyjátok el a helyszínt

-fogalmazott a dubstep zenéiről ismert DJ Joe Nice, bojkottra ösztönözve a bulizni vágókat.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a New York-i bankárok éves átlagos bónusza 20 százalékkal, 257 000 dollárra növekedett 2020-hoz képest, ez rekordnak számít. A bankárok teljes bónuszalapja 2021-ben 21 százalékkal haladta meg a megelőző évet, 45 milliárd dollárra duzzadt.

David Solomon tavaly 35 millió dollárt keresett.

Ne hagyd ki!