A fröccs a magyar Nyár sokak által kedvelt itala. Bor és szóda. (Keverve, nem rázva). Kérhetjük pohárban vagy kancsóban, a lényeg az arányokon múlik. Mutatjuk a részleteket.
Nem akarunk fogadásokat kötni, hogy a munkaerőhiánnyal sújtott vendéglátásban dolgozók közül mennyien ismerik az elnevezéseket és az arányokat. Mindenesetre enyhén kapatosan már nem egyszerű leadni a rendelést sem. Az a vita eldőlni látszik, hogy először a bort vagy a szódát kell beletölteni a pohárba vagy a kancsóba. Azzal ugyanis vélhetően sokan egyetértenek, hogy a szóda annál jobb lesz, minél több bort töltenek hozzá.
De nézzük a neveket és az arányokat:
Kisfröccs: 1 dl bor, 1 dl szóda
Nagyfröccs: 2dl bor, 1 dl szóda
Hosszúlépés: 1dl bor, 2 dl szóda
Horgász fröccs: 1 dl bor, 3 dl szóda
Házmester: 3 dl bor, 2 dl szóda
Viceházmester: 2dl bor, 3 dl szóda
Kisházmester: 1 dl bor, 4 dl szóda
Bakteranyós: 2,5 dl bor, 2,5 dl szóda
Háziúr: 4 dl bor, 1 dl szóda
Puskás fröccs: 6 dl bor, 3 dl szóda
Polgármester: 6 dl bor, 4 dl szóda
Alpolgármester: 4 dl bor, 6 dl szóda
Avasi fröccs: 7 dl bor, 3 dl szóda
Krúdy fröccs: 9 dl bor, 1 dl szóda
Sóher fröccs: 1 dl bor, 9 dl szóda
Maflás: 5 dl bor, 5 dl szóda
Csatos: 10 dl bor, 5 dl szóda
Lámpás: 15 dl bor, 5 dl szóda
Kőműves fröccs: 25 dl bor, 5 dl szóda
Mint minden alkoholtartalmú italnál, ebben az esetben is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a kulturált, az egészséget nem veszélyeztető fogyasztás fontosságára, vagyis senkit sem akarunk arra biztatni, hogy igya le magát. Ügyeljetek a megfelelő arányokra.