koktél, drága, alkohol

​Egy autó árát is elkérhetik a világ legdrágább koktéljaiért

Ha olyan nagyvárosokban indul szórakozni valaki, mint Los Angeles, Tokió vagy New York, nem ritka, hogy egy-egy koktélért jelentős összeget kell kifizetnie. A "jelentős összeg" persze mindenkinek mást jelent.

Bőven van választék a világon azok számára is, akiknek a pénz nem akadály. Bár nem mindenhol futhatunk bele igazi koktélkülönlegességekbe, de ha valaki ilyen lehetőségeket keres, nem érheti csalódás. A következő italokról elmondható, hogy bizony nem az olcsóságukról híresek.

Kentucky Derby Mint Julep

A Woodford Reserve bourbonből és marokkói mentából készült italt mintegy 343 ezer forintért tudja megkóstolni az lelkes vendég, akinek pénztárcája megengedi. Amellett, hogy az italhoz a Csendes-óceán vidékéről hozott cukrot és az Északi-sarkkörről származó jeget használnak fel, a koktél igazi különlegessége, hogy eredeti Tiffany & Co. ezüstpohárban kerül felszolgálásra.

Ez is érdekelhet: Álommunka álomfizetésért: koktélkóstolás

Zafír Martini

Ha valaki igazán költeni szeretne, a connecticuti Foxfood Resort Kaszinóban megteheti! Itt kapható az az 1 millió forintba kerülő Zafír Martini, melyet egy pár zafír és gyémánt fülbevaló társaságában szolgálnak föl.

martini, alkohol

Illusztráció.

Shutterstock.Fotó:

Gyémánt Koktél

A londoni Sheraton Park Hotel gyémántkoktélja igazán hű a nevéhez, ugyanis a pohárbn, amelyben a koktélt felszolgálják, nem csupán olyan italokat vegyítenek, amelyek ára üvegenként meghaladja a 300 ezer forintot, hanem egy, az adott vendég által válaszott drágakövet is hozzácsapnak ráadásként.

Martini on the Rock

Hasonlóan a Gyémánt Koktélhoz, a New York-i Algonquin Hotel Martini on the Rock koktélja sem csak magát az italt tartalmazza: a vendégek ezen a helyen is kiválaszthatnak egy drágakövet, ami a pohár aljára kerül. Bármennyire is hihetetlenül hangzik, az akár 5 millió forintba kerülő koktél megkóstolásáért sorban állnak a vendégek. Aki szeretné kipróbálni ezt a pénztárcát nem kímélő élményt, annak legalább 3-4 nappal előre le kell adni a foglalását, sőt, egy ékszerésszel is időpontot szükséges egyeztetnie.

Tetszhet: Egy korty profit? Hogyan fektessünk borba?

Ono Champagne Koktél

A 18 karátos aranyékszerekkel díszített pohárba kitöltött koktélt Las Vegasban, az Encore Wynn Hotelben kóstolhatja meg az, aki nem sajnálja rá a pénzt. A koktélt nem csak az arany teszi különlegessé: elkészítéséhez olyan ritka italokat használnak fel, mint az 1981-es Charles Heidsieck pezsgő és a 30 millió forintot érő Louis XIII Black Pearl konyak.

Diamond is Forever

A luxus-koktélok listájának élén a tokiói Ritz-Carlton Hotelben felszolgált Diamond is Forever ital áll. A 18 karátos arannyal és 1 karátos gyémánttal díszített vodkaalapú koktélból eddig mindössze 2 pohárral adtak el, de aki ki szeretné próbálni, 7,7 millió forintért cserébe még mindig megteheti.

gy\u00e9m\u00e1nt, dr\u00e1gak\u0151

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock.

Ne hagyd ki!