A Tripadvisor idén is díjazta a legnépszerűbb turisztikai célpontokat
Fotó: Shutterstock

Elkészült 2022 legnépszerűbb turistacélpontjainak listája

Idén is listába szedte az év legnépszerűbbnek ígérkező turisztikai célpontjait az utazásokkal foglalkozó online cég, a Tripadvisor. A Choice Awards 2022 első helyezettjei mellett összegyűjtötték a tíz legfeltörekvőbb turistaparadicsomot is.


Ezek lehetnek a legnépszerűbb turistacélpontok az idén

A Tripadvisor népszerű amerikai online utazási társaság, amely weblapot és mobilalkalmazást is üzemeltet, online szállodai foglalásokat kínál, valamint értékelni lehet portáljukon a különböző éttermeket, hoteleket, szolgáltatásokat, turisztikai célpontokat. Az online cég azokat a helyszíneket díjazta a Travelers' Choice Awards 2022-ben, amelyek a legnépszerűbbek voltak a felhasználóik körében 2020. november 1. és 2021. október 31. között.

És íme, a lista 2022 várhatóan legnépszerűbb úticéljairól:

 1. Dubaj, Egyesült Arab Emirátusok
 2. London, Egyesült Királyság
 3. Cancún, Mexikó
 4. Bali, Indonézia
 5. Kréta, Görögország
 6. Róma, Olaszország
 7. Cabo San Lucas, Mexikó
 8. Isztambul, Törökország
 9. Párizs, Franciaország
 10. Hurghada, Egyiptom

Az első helyezett tehát Dubaj lett. A képzeletbeli dobogó legfelső fokán álló várost Justin Reid, a Tripadvisor média-, úti célok és utazásért felelős igazgatója is méltatta.

„Dubaj jóideje népszerű úticél. Ez abból is látszik, hogy az általunk összeállított listán évről évre jobb pozícióban szerepelt. Egy ultramodern város, ahol minden megtalálható: strandok, világszínvonalú éttermek és gyönyörű szállodák. Mivel a Travellers' Choice Awards a kirándulóhelyekről, a szállásokról, a látnivalókról és a programokról szóló értékeléseken alapul, így lett ezé a városé az első hely”

– nyilatkozta a CNN-nek eljuttatott közleményében Justin Reid.

Egyéb díjazottak

A Tripadvisor a várhatóan legnépszerűbb utazási célpontok mellett sorba vette az értékeléseik alapján leginkább feltörekvő kirándulóhelyeket is. Annak a listának az első tíz helyezettjét is közöljük:

 1. Mallorca, Spanyolország
 2. Kairó, Egyiptom
 3. Rodosz, Görögország
 4. Tulum, Mexikó
 5. Dubrovnik, Horvátország
 6. Ibiza, Spanyolország
 7. Natal, Brazília
 8. Arusha, Tanzánia
 9. Göreme, Törökország
 10. Santorini, Görögország

Továbbá kiosztottak néhány díjat egyén kategóriákban is. Ezek szerint idén az ínyencek leginkább Rómát, a szabadtér szerelmesei a Costa Rica-i Arenal Vulkán Nemzeti Parkot, a síelők a svájci Zermattot, a városok kedvelői Dubajt, a napozni vágyók pedig Cancúnt fogják leginkább látogatni.

Ne hagyd ki!