Először az influenszerek körében lett népszerű
Fotó: Shutterstock

Erre a vasútvonalra villámgyorsan elkapkodják a jegyeket

Egy törökországi vasútvonal korábban is közkedvelt volt a törökök körében, hiszen állítólag csodás tájakon halad keresztül. Azonban miután influenszerek is felkapták, nem kellett hozzá sok idő, hogy ellepjék a turisták, akik miatt turistavonallá kellett átalakítani.


Rendkívül népszerű lett egy török vasútvonal a turisták körében

Igen népszerűvé vált a törökországi Ankara és Kars közötti vasútvonal az influenszerek körében az elmúlt időszakba, köszönhetően a keleti országrész lenyűgöző tájainak.

A vonat eddig is népszerű volt a helyiek és a török utazók körében, de a külföldi turisták alig ismeték

- nyilatkozta Berry Romo influenszer a CNN-nek.

Azonban miután felkapták a véleményvezérek, ellepték az útvonalat a turisták is. Emiatt 2019-ben a járatot turistaútvonallá alakították át.

Az alvókocsikkal felszerelt vonat útja több mint 30 órán keresztül tart. Az összesen 1310 kilométer megtétele közben több helyen megállnak, ahol városi felfedezőtúrákat tartanak. A szerelvények keresztülhaladnak Ilicen és Karanlikon, azaz a Sötét Kanyonon. Átszelik Anatólia szívét, majd Erzurumba érkeznek. Onnan csak néhány óra a havas hegyek között megbúvó Kars.

Azonban jegyet vásárolni a vonatra meglehetősen nehézkes. Sokszor percek alatt elkapkodják azokat.

A világ talán legkülönlegesebb, három hónapos vonattúrája hazánkat is érinteni fogja

Egyébként nem akármilyen utazást szervez a Railbookers : egyik luxusútjuk 80 napig fog tartani, és a kanadai Sziklás-hegységtől a maláj dzsungelig számos lenyűgöző helyre fog eljutni, javarészt vonattal.

A közel három hónapos út négy kontinenst és azokon belül 13 országot fog érinteni. A körülményekre pedig biztosan nem lesz panasz, hiszen a vendégeket világszínvonalú ételek és privát kabinok várják.

A vonatos kalandnak több szakasza lesz. Az első a kanadai Vancouverből indul a Rocky Mountaineer egyik luxusvonatján. A szerelvény három napon át fog haladni a Sziklás-hegységben, érintve Lake Louise-t, valamint a Banff Nemzeti Parkot.

A következő etap előtt egy gyors repülőutat iktatnak be Edinburgh-ba, ami után a Belmond Royal Scotsman luxusvonatain fedezhetik fel az utasok a Skót-felföld szépségeit.

A skóciai túra után a Orient Express fedélzetén Párizsból Velencébe utaznak a résztvevők, majd a Maharajas Express egy hatnapos kiruccanással Delhiből Mumbaiba viszi az utasokat. Talán a túra ötödik szekciója a legérdekesebb számunkra, ugyanis az Isztambulból induló Golden Eagle Duna Express négy éjszaka alatt Bulgárián és Románián át Magyarországon ér célba.

Az utolsó két útvonal is izgalmasnak ígérkezik, hiszen Pretoriából indul és Fokvárosba tart a Rovos Rail jóvoltából. Végül pedig Szingapúrból a nemrég újraindított Eastern & Oriental Express-szel Malajziába utaznak a résztvevők.

Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy az utazás nem két fillérbe kerül. A háromhónapos kirándulásért körülbelül 39 millió forintot kell fejenként fizetni.

Ne hagyd ki!