Az Apple egyik iPhoneját tartja kezében egy ember fehér fafelület felett, a márka új szolgáltatásra készül
Fotó: Shutterstock

Előfizetői szolgáltatást fejleszt az Apple, ezt lehet tudni róla

Az Apple egyfajta előfizetői szolgáltatás bevezetésén dolgozik, amely az iPhone mellett más hardveres üzletágait is átalakíthatja – írja a Bloomberg.


Az amerikai üzleti lap az ügyre közvetlen rálátással rendelkező emberekre hivatkozva hozta le a hírt. A belső informátorok állítása szerint az új előfizetői rendszer célja az, hogy az eszközök tulajdonjogát egy havi alkalmazásdíj fizetéséhez hasonlóan alakítsa át.

A források azt mondták a Bloombergnek, a projekt fejlesztés alatt áll, ezért hivatalosan még nem erősíthetik meg a hírt.

Az Apple lépése nem lenne meglepő, az ismétlődő fizetések, illetve a Buy Now, Pay Later mikrohitelezési szolgáltatások egyre nagyobb teret nyernek mind a startupok, mind a Big Tech cégek körében.

Az alapok

Az Apple kínálatában már található egy részletfinanszírozás lehetőség, amit az Apple Card-on keresztül lehet igénybe venni. Emellett a gyártó eszközeit olyan mobilszolgáltatókon keresztül is meg lehet vásárolni, mint az AT&T és a Verizon.

Az új szolgáltatás az Apple eddigi legjelentősebb lépése lenne az automatikusan ismétlődő bevételek felé, egyben most először lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy előfizessenek egy hardvertermékre.

-részletezi a Bloomberg.

Hogyan kell elképzelni?

A lap értesülései szerint a szolgáltatás az Apple Music havidíjaihoz lesz hasonló, a fogyasztók valószínűleg a meglévő Apple azonosítójukon keresztül fizethetnek majd elő. Ne úgy gondoljunk az újításra, mint egy sima részletfizetés, inkább egyfajta havi eszközbérleti díjrendszert akar bevezetni az Apple.

Az informátorok szerint idén év végén érkezik a szolgáltatás, hacsak a cég el nem kaszálja, ugyanis jelenleg a Buy Now, Pay Later szolgáltatás fejlesztése élvez prioritást. A különleges mikrohitelezési rendszerről EBBEN A CIKKÜNKBEN írtunk bővebben.

Ne hagyd ki!