A járvány alatt óriásit mentek a videóchat applikációk, egyebek között a Slack, a Zoom és a Microsoft Teams is. Utóbbi a pandémia enyhülése ellenére is hatalmas lehetőséget lát a szolgáltatásban, és mindent megtesz azért, hogy piacvezető pozícióba kerüljön.


Vége a kullogásnak?

A Microsoft az elmúlt hónapokban számtalan „új" szolgáltatással bővítette a Teams applikációját. Az „új" szót azért tettük zárójelbe, mert jellemzően olyan funkciók kerültek bevezetésre, amelyeket a Zoom-nál már korábban is igénybe vehetettek a felhasználók. Ilyen volt például a tavaly márciusban bejelentett „virtuális háttér" bővítmény. Na de hagyjuk a múltat, ugyanis úgy néz ki, a Microsoft végre lekörözheti a Zoom-ot. A vállalat most a telekommunikációs alkalmazását, a Teams Phone-t fejlesztette tovább. A frissítésnek köszönhetően:

  • a felhasználók immáron a gépjárművükben is kezelhetik a Teams hívásaikat az Apple CarPlay-en keresztül
  • lehetőség nyílt a hívások különböző eszközök közötti átvitelére
  • az app képes lesz azonosítani a spamhívásokat
  • kapcsolatközponti szoftverek integrálhatók a Teams Phone-ba
  • bővült a listája azoknak az országoknak, amelyek támogatják a szolgáltatást
  • virtuális walkie-talkie funkcióval bővül az app

A helyzet az, hogy a felsorolt szoláltatásokat a Zoom is támogatja, egy kivételével. Ez pedig nem más, mint a walkie-talkie funkció, amely a nevéhez hűen lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy gombnyomásokkal kommunikáljanak egymással.

Éleződik a verseny

A felhasználók egyebek között azért szavaztak bizalmat a Zoomnak, mert rendkívül egyszerű telepíteni és kezelni, de a Teams gőzerővel azon dolgozik, hogy átcsábítsa a konkurens cég ügyfeleit. Igaz, a Microsoft egy kicsit későn kapcsolt, de egyre jobban felzárkózik a rivális vállalatokhoz. A cég tájékoztatása szerint júliusban már 80 millió aktív felhasználója volt a Teams-nek, szemben a Zoom cirka 300 milliós bázisával. Persze a Zoom sem ül a babérjain, a tőzsdén szerzett tőkenyereségét szintén fejlesztésekre fordítja, egyebek között felvásárolja a Five9 call center technológiai szolgáltatót. A Five9-nak köszönhetően a call centeres munkavállalók már megkötések nélkül használhatják a Zoom Phone szolgáltatásait.

A Microsoft is nagyon hasonló üzletpolitikát követ, ugyanis közvetlen kapcsolatot alakított ki telekommunikációs vállalatokkal, például a Verizon-nal és az NTT-vel, így a vásárlóknak nem kell külön bajlódniuk az integrációs folyamatokkal.

A Microsoft azt is hozzátette, hogy csak azok a vállalatok vehetik igénybe az új Teams Phone-t, amelyek előfizettek az Office 365 E5 vagy a Microsoft 365 E5 csomagjára.

Úgy tűnik, hogy az elmúlt évben, sőt, 18 hónapban a Microsoft szépen-lassan letett arról, hogy kinyírjon minket, és már inkább a Zoom kicsinálására fókuszál.

-összegezte az eseményeket Stewart Butterfield, a Slack vezérigazgatója.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!