netflix székhely

A Netflix légiutas-kísérőt keres, a  fizetés pedig őrületes

A Netflix légiutas-kísérőt keres „álomcsapatához", és hajlandó lenne több ezer dollárt fizetni a megfelelő alkalmazottnak. A lehetőség pedig nem mindennapi, hiszen az Egyesült Államokban egy átlagos stewardess fizetése a közelében sincs a szóban forgó mesés összegnek.


A Netflix egyik közepes méretű magánrepülőgépére keresi új légiutas-kísérőjétl A gép a kaliforniai San Joséban, a vállalat Los Gatos-i központjának közelében található. A honorárium pedig mindenképp elgondolkodtató. A vállalat ugyanis 385 ezer dollárt, azaz több mint 140 millió forintot fizetne újdonsült munkavállalójának – írja az Entrepreneur.

De milyen embert keresnek a pozícióra?

Az álláshirdetés szerint olyan embert keresnek a posztra, aki a szokásos feladatokon – például a repülés előtti kabinellenőrzésen és a biztonsági eligazításokon – kívül független ítélőképességű, rugalmas, diszkrét és kiemelkedő ügyfélszolgálati képességekkel büszkélkedhet. Hozzátették, hogy az új munkatárs a raktár karbantartásáért is felelős lesz.

Ezeket az állásokat a munkaerőpiacon évi 60 és 385 ezer dollár közötti fizetésekkel hirdetik. Ezek az összegek tartalmazzák a teljes díjazást, minden extra kiegészítéssel együtt

– olvasható a Netflix honlapján található hirdetésben, ahol az is kiderült, hogy a végső összeg annak fényében fog eldőlni, hogy az illető mennyire kompetens és tapasztalt a különféle feladatokban.

A vállalat nagylelkűsége akár meglepő is lehet. Hiszen a közelmúltban a folyamatos létszámleépítéssekkel vonta magára a figyelmet, valamint azzal, hogy egyre több előfizetőt veszít, ezért jobban meg kell néznie, mire ad ki pénzt.

De nem ez az első különös újítása a streamingóriásnak, ugyanis 2022 augusztusában a játékiparban kezdett terjeszkedni. Bár a vállalat szolgáltatásai nem voltak túl sikeresek, számos játékstúdió felvásárlásával jelezte, hogy komoly tervei vannak a szektorban.

Ne hagyd ki!