Ez az egyik válaszlépés a problémáira
Fotó: Shutterstock

Árakat csökkent a filmes streamingóriás

Több mint 30 országban csökkenti az árait a Netflix. Az utóbbi időben kissé visszaesett az előfizetőinek a száma, így próbálja visszacsalogatni őket a platformjára a streamingóriás.


Van, ahol megfelezi a díjcsomagja árát a Netflix

Ázsia, Európa, Latin-Amerika, Afrika és a Közel-Kelet egyes országaiban, összesen 30 államban csökkenti előfizetési díjait az amerikai Netflix streamingszolgáltató. Az árcsökkenést az Index azzal indokolja, az emelkedő megélhetési költségek miatt a háztartások szorosabbra húzták a nadrágszíjat, a szolgáltató pedig egyre nagyobb versenyt támaszt a vetélytársakkal szemben. A díjcsökkenés csak bizonyos csomagokra vonatkozik. Egyes esetekben az árak a felükre mérséklődnek.

Mindig keressük a módját annak, hogyan javíthatjuk tagjaink élményét. Megerősíthetjük, hogy bizonyos országokban frissítjük a szolgáltatás árazását

nyilatkozta a vállalat szóvivője a BBC-nek.

Sok a probléma a Netflix körül

Miután a Wall Street Journal beszámolt az árcsökkenésről, a cég részvényei 3,4 százalékos eséssel zárták a napot New Yorkban.

Egyébként jelentős változásokon van túl a vállalat az utóbbi időben. Például tavaly megszüntetett több száz munkahelyet, valamint indított egy olcsóbb, hirdetésekkel ellátott streamingopciót. Eközben azért küzdött, hogy növelje részesedését az egyre nagyobb versenyben lévő streamingpiacon.

Szeretnénk még szélesebbé tenni ezt a spektrumot, ahogyan világszerte több tagot szeretnénk kiszolgálni, és megpróbálunk megfelelő értéket nyújtani ezeken a különböző árfekvéseken

- nyilatkozta Greg Peters, a Netflix társ-vezérigazgatója januárban.

A magyarországi Netflixről

A Netflix több mint 190 országban nézhető, köztük Magyarországon. Hazánk neve egyelőre nem merült fel azon államok között, amelyekben csökkenti a díjait a szolgáltató, de például a szomszédos Horvátországban kevesebbet fognak fizetni a streamingplatform használatáért.

A napokban ebben a cikkünkben három szempont - ár, tartalom, valamint hány eszközről nézhető - alapján összehasonlítottuk a hazánkban elérhető streamingplatformokat. A Netflixről akkor megjegyeztük:

  • Díjcsomagfüggő, hogy legfeljebb 1, 2 vagy 4 eszközről nézhető egyszerre.
  • A legolcsóbb csomagja 2490, a legdrágább 4490 forint.
  • Hatalmas a könyvtára, sok benne a magyar alkotás.
  • A platform filmjei világsztárokat sorakoztatnak fel.
  • Saját frachise-ok a kínálatában.
  • Rendszeresen kapnak Oscar-jelölést a filmjeik.
  • Több eredeti sorozat (például Stranger Things; Nyerd meg az életed; Wednesday).
  • Szigorítják a jelszómegosztásra vonatkozó szabályaikat.

Ne hagyd ki!