Szigorít a Netflix

A Netflix már teszteli azt a megoldást, amellyel kiszűrné a jelszóval ügyeskedőket.


Megszünteti a Netflix, hogy a baráti társaságok és internetes közösségek megosszák egymás között a jelszavakat. A szigorítás szerint a jövőben csak a közös háztartásban élők használhatnák az előfizetést. Az index azt írja, a szolgáltatónál olyan algoritmust dolgoztak ki, amely könnyen kiszűri azokat a felhasználókat, akik valószínűleg nem a saját előfizetésüket használják.

A CNN amerikai hírtelevízió szerint a szolgáltató már évek óta dolgozik a „potyázók" kiszűrésén, akik a becslések szerint több millió dollárral károsítják meg a céget.

A szolgáltató a tengerentúlon már elkezdte figyelmeztetni az egyelőre tesztüzemben futó algoritmus által kiszűrt felhasználókat. Értesítést is kapnak, hogy hitelesítsék fiókjukat. Ha a módszer beválik, hamarosan élesben is bevetik.

A Netflix számokban

A Netflix előfizetőinek száma a jelentős növekedésnek köszönhetően tavaly már meghaladta a 200 milliót.

A streamingszolgáltató 6 millió új előfizetővel számolt az utolsó negyedévben, de a járvány miatt csaknem 2,5 millióval több, 8,51 millió felhasználó rendelte meg újonnan a szolgáltatást. Éves szinten is új rekord született, 2020-ban több mint 36 millióan lettek netflixesek.

A bevételekre sem lehet panasz, a szolgáltatóhoz a negyedik negyedévben több mint 6,6 milliárd dollár folyt be. Az forintban nagyjából 2 ezer milliárd.

Így állnak a riválisok

  • A Disneynek 131,4 millió előfizetője van, ebből a Disney Plus 86,8 millió ügyféllel rendelkezik
  • A Hulu-nak 38,8 milliós tábora van
  • A sportműsorokat sugárzó ESPN+ esetében ez a szám 11,5 millió

Érdekes, hogy az Egyesült Államokban, ahol a háztartások mintegy 60 százalékában vannak jelen, a Netflix még mindig nem éri el a teljes tévénézési idő 10 százalékát. Ezen mindenképpen változtatni akar a cég vezetése.


Ne hagyd ki!