33 bolt húzza le a rolót
Fotó: Shutterstock

Bezárja az Orsay az összes üzletét Magyarországon

Végleg lehúzzák a rolót az Orsay összes boltjában Magyarországon, betett nekik a koronavírus-járvány.


Végleg bezár az Orsay

33 üzletét zárja be Magyarországon a németországi központú Orsay június 10-ig bezárólag. A döntést a nehéz gazdasági helyzetükkel indokolják, ami miatt a koronavírus-járványt teszik felelőssé – írják honlapjukon.

A vállalat számos országban több mint 700 bolttal volt eddig jelen, nagyjából 200-zal Németországban.

Lehetett sejteni

A hvg.hu információi szerint volt előjele annak, hogy kivonulhat hazánkból a cég, hiszen finanszírozási gondokkal küzdött. A koronavírus megjelenését követően jelentős veszteséggel zárta a 2020-as évet az Orsay magyar leányvállalata, az MDO Kereskedelmi Kft, hiszen a hivatalos beszámolójukban 1,3 milliárdos mínuszt jelentettek.

Ezen kívül május 4-én bejelentették, hogy leállítják az online shopjukat.

Ezzel egyidőben az osztrák leányvállalat is fizetésképtelenné vált, valamint az anyavállalat is gondokkal küzdött, hiszen már novemberben elindították a német Orsay fizetésképtelenségére vonatkozó eljárást. A cég vezetője azonban februárban még azt nyilatkozta, hogy hamarosan vevőt találnak a vállalatra.

Néhány szolgáltatás továbbra is biztosítva van

A cég a honlapján kitér rá, hogy június 10-ig van lehetőség beváltani az Orsay ajándékkártyákat vagy Orsay klub utalványokat. Vissza lehet azonban kérni azok értékét is az üzletekben, vagy a cég ügyfélszolgálatán keresztül (service@orsay.com címen) az országos zárás időpontjáig.

A május 4-ig rendelt termékek visszaváltására is van lehetőség a vonatkozó visszaküldési határidőig. Az üzletekben vásárolt nem hibás áruk esetén viszont május 30-tól megszüntetik a visszavételi, levásárlási, illetve pénzvisszafizetési lehetőséget.


Ne hagyd ki!