Bővíti a szolgáltatása területét az egyik legnagyobb üzletlánc
Fotó: Shutterstock

Újabb településeken szállít házhoz az élelmiszer-üzletlánc

Egyre több élelmiszer-üzletlánc vállal házhozszállítást Magyarországon. Ráadásul a szolgáltatásaikba bevont települések száma is folyamatosan bővül. Most a Penny jelentette be, a kedvező tapasztalatai miatt újabb vidéki városokra terjeszti ki a szolgáltatását.


Egyre több városban vállal élelmiszer-kiszállítást a Penny

Nagyjából egy éve szállít házhoz a Penny-től online rendelt termékeket a Roksh vállalat Budapest teljes közigazgatási területén, valamint Győrben és Debrecenben. A 24 megjegyzi, a kedvező tapasztalataik miatt a cégek úgy döntöttek, kibővítik a szolgáltatásukat más területekre is. Soroljuk, a jövőben mely településekről lehet otthonra online megrendelni az üzletlánc termékeit a Roksh-on keresztül:

  • Budapesten,
  • Budapest déli agglomerációs területein,
  • Debrecenben,
  • Győrött,
  • Nyíregyházán,
  • Pécsett,
  • és Szegeden.

(Borítóképünk illusztráció.)

Tescós rendelési legek

Arról is beszámoltunk, hogy néhány hete jubilált a Tesco házhozszállítási szolgáltatása Magyarországon. 10 éve, 2013. március 21-én indította a kiszállítást a cég a hazánkban, először Budapesten. Mára 874 település 2,7 millió háztartásában elérhetők az áruháztól online rendelt termékek.

A leggyakrabban rendelt áruk toplistáján szerepel például ásványvíz, pékáru, tej, banán és uborka. A legtöbb rendelést pedig az áruházlánc budaörsi, valamint budapesti Bécsi úti és a Megaparkban lévő üzleteiből teljesítették.

Tíz év alatt született néhány rekord is. Megtörtént, hogy a kiszállító egyszerre 739 kilogramm árut vitt házhoz, valamint megesett, hogy egyetlen, 16 forintos vizes zsemle volt a csomag.

Veszteséges volt a Penny

Egyébként tavaly a többszörösére nőtt a hazánkban jelenlévő kiskereskedelmi multinacionális üzletláncok különadója. A hat nagy láncnál (Aldi, Auchan, Spar, Penny, Lidl és Tesco) megközelítette a 130 milliárd forintot. Összehasonlításképpen: a veszélyhelyzet előtti időkben az adóbefizetéseik a 6 milliárd forint sem érték el.

A Penny-Market Kereskedelmi Kft.-nél 83 milliárd forinttal bővült az értékesítés nettó árbevétele, így meghaladta a 404,6 milliárd forintot. Azonban több mint 155 millió forinttal így is negatívba csúszott az adózott eredményük, pedig 2021-ben nagyjából 4,4 milliárd forint nyereséget könyvelhettek el. Ágazati különadóként 13,1 milliárd forintot fizettek be, 7,6 milliárd forinttal többet, mint egy évvel korábban.


Ne hagyd ki!