Hamarosan az egész világot meghódítja az alig kétéves unikornis
A távmunkásokra szakosodott Remote vállalat 150 millió dolláros befektetéshez jutott. Ezzel a cég piaci értéke alig két év alatt elérte az egymilliárd dollárt.

A Remote-ot Job van der Voort és Marcelo Lebre alapította 2019-ben. A Remote egy olyan HR-platformot üzemeltet, amelyaik kifejezetten a távmunkásokra szakosodott. Az elmúlt évben teret nyert nyert a home office, amelyet nemcsak a munkavállalók, hanem a cégek is megszerettek. Egyre több vállalat alkalmaz külföldi munkavállalókat, akik az internet segítségével bárhonnan dolgozhatnak. Viszont a különböző országok eltérő jogszabályai sokszor megnehezítik a cégek életét, amelyek általában egyszere több nemzet munkavállalóival állnak kapcsolatban. És itt jön képbe a Remote.

Hiánypótló közvetítő

A Remote "jogi szigeteket" hoz létre a kiszemelt országokban. A cég partnerei ezeken az intézményeken keresztül, a helyi jogszabályoknak megfelelően alkalmazhatják az adott országban lakó távmunkást. Lényegében egy közvetítőcégként üzemel, csak nem munkaerőt, hanem a külföldi állampolgár alkalmazásához szükséges jogi hátteret és papírmunkát biztosítja a partnercégek számára. A cég alig két éve alakult, és a napokban már el is érte az unikornis minősítést. Ez azt jelenti, hogy a Remote piaci értéke meghaladta az egymilliárd dollárt. Ezt annak köszönheti, hogy a július 13-i finanszírozási körében 150 millió dolláros befektetéshez jutott.

Job van der Voort elmondása szerint rendkívül egyszerű dolguk volt a tőkebevonással. A Remote olyan sikeresen működött az elmúlt időszakban, hogy a vezetők lényegen bármennyi pénzt kérhettek volna a befektetőktől.

A Remote első finanszírozási köre novemberben volt, ekkor 35 millió dollárt kapott a vállalat. Voort nem árulta el, mennyi a cég bevétele, azt viszont elmondta, hogy november óta a vállalat hatvanötszörösére, míg vásárlói bázisa tízszeresére nőtt. Ebben az időszakban az alkalmazottak száma 50-ről 220 főre bővült. A Remote-nak stílusosan nincs irodája, a 220 alkalmazott 45 különböző országból dolgozik.

A Remote jelenleg 50 országban működik, de év végéig további 30 országgal bővítené a listát. 2022-ben pedig az egész világra ki akarja terjeszteni szolgáltatásait. A Remote sikerei remekül tükrözik, milyen átalakuláson ment át a munka világa az elmúlt évben.


The Conversation

Ne hagyd ki!