nyaralás, thaiföld

Illusztráció

Fotó: Unsplash

Szupergazdag oroszok vásárolják fel ezt a csodaszép szigetet

A thaiföldi szigetet ellepték az oroszok, mert úgy tűnik, a nyugati országokban nem látják őket túl szívesen.


Thaiföld már régóta az egyik legkedveltebb turisztikai desztinációnak számít, ám Phuket szigete manapság az orosz elit egyik top célpontjává vált.

Mióta Vlagyimir Putyin háborút indított Ukrajna ellen, nyugaton egyre csökkent a vendégszeretet az orosz turisták iránt. Ezzel szemben Thaiföld tárt karokkal várja őket is. Ezév január és július között több mint 790 ezer orosz nemzetiségű látogató utazott az ázsiai országba, ami mintegy 1000 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest – fejtette ki a Thai Turisztikai és Sportminisztérium. A számottevő turisták több mint fele Phuketet célozta meg, ezzel pedig hivatalosan is az oroszok lettek a legnagyobb látogatócsoport a szigeten – meséli el Phuket Turisztikai Ügynöksége.

Ez is érdekelhet: Így rakj össze egy útipatikát, ha nyaralni indulsz

„Az itteni légkör mindenki számára varázslatos és békés. Minden nap orosz turisták térnek be, akik nem szeretnének mást, mint a harcolás helyett pihenni.” – mondta el Yuri Vorona, egy phuketi éterem menedzsere.

Az oroszok általában ráadásul nem csak egy-egy napra ruccannak ki, sokan közülük már ingatlanokat is vásárolnak. 2022-ben összesen 338 villát adtak el a szigeten, a Knight Frank Thailand ingatlanügynökség adatai szerint ezeknek felét pedig oroszok vásárolták meg. Úgy tűnik, jelenleg az ingatlanvásárlók között is az oroszok dominálnak – fejti ki Christian Steinbach, a FazWaz csoport marketingigazgatója.

Míg az orosz látogatók egyértelműen élvezik Thaiföld adottságait, az ország elitje sem maradt ki a mókából. Alexander Svetakov orosz oligarcháról azt rebesgetik, nemrég megvásárolt egy szuperyachtot, melyet karácsony környékén véltek látni Phuket kikőtőjében. Ezen felül januárban Igor Rybakov milliárdos is ellátogatott a szigetre azért, hogy üzleti coaching órákat tartson.

Ne hagyd ki! Megütötte a jackpotot a lefoglalt jachttal a kis ország

A helyiek gyorsan reagáltak az orosz turisták megnövekvő számára, ma már oroszul is hallhatók a reptéri bemondón az információk, de a thai klasszikusok mellett egyre több orosz étel is felbukkant a helyi üzletekben. Ilyen például a borscs leves vagy a blini (orosz palacsinta). Sőt ez idő alatt orosz fürdők és orosz rock koncertek is helyet kaptak, de ehónapban nyitott meg az orosz konzulátus is.


Forrás: RobbReport


Ne hagyd ki!