Ha sok volt a Balaton környéke, vagy Budapest, ajánljuk figyelmedbe
Fotó: Shutterstock

Vidéki magyar szálloda lett Európa legjobb családi hotele

A világ egyik legrangosabb turisztikai versenyén, az International Travel Awards-on egy magyar vidéki szállodát választottak a legjobbnak "családi hotel" kategóriában Európában. A korábbi nyertesek között olyan nemzetközi szállodaláncok szerepelnek a világ minden pontjáról, mint a Hilton, a Kempinski, vagy a Four Seasons.


Miskolci a világ legjobb családi hotele

Az International Travel Awards a világ legkiemelkedőbb turisztikai egységeit díjazza utazási, idegenforgalmi és vendéglátóipari területen. 2022-ben ők ítélték oda a Best Family Resort (Legjobb Családi Hotel) díjukat a miskolci Avalon Resort & SPA***** Superior-nak Európában. A miskolctapolcai wellness hotel idén olyan világhírű szállodaláncokkal volt versenyben, mint példáiul a Four Seasons, a Kempinski, vagy a Hilton – írja oldalán az Avalon.

Szállodánkat egy többlépcsős folyamat során bírálta a szakmai zsűri, ahol többek között a szállodai szolgáltatásokat, vendégvéleményeket és social media jelenlétet is pontozta a bizottság. Az elbírálás során a legnagyobb pontszámokat egy harmincnapos szavazási periódusban lehetett összegyűjteni, ahol szállodánk– a zsűri szavaival élve – „lenyűgöző teljesítménnyel”, közel ötezer pontot szerezve érdemelte ki az Európa legjobb családi hotele (Best Family Resort 2022) címet!

– nyilatkozta Tóth Eszter Anna, az Avalon marketingigazgatója.

Az értékelésben a szakmabeli zsűri segítségére egy nemzetközileg akkreditált rendszer volt. Bírálatukban a vendéglátói és turisztikai szolgáltatásokat vizsgálták, valamint figyelembe vették a vendégek szavazatait is.

Az Avalon Resort & SPA különlegességei között említik például az erdei elektromos gokartpályát és a Maya Játékbirodalmat. Két étterem van a hotel területén, valamint borszalonjuk idén nyerte el az amerikai Wine Spectator magazin Best of Award of Excellence díját.

Ezen a hazai településeken a legdrágábbak a szállások

Néhány napja írtunk róla, hogy a Szallas.hu-n leadott foglalások alapján rangsorolt legnépszerűbb hazai úti célok élén Siófok, Hajdúszoboszló, Eger, Balatonfüred és Budapest áll, majd Gyula, Hévíz, Szeged, Zalakaros és Pécs következik.

Bár Hévíz (14 449 forint) után Balatonfüreden a legdrágább egy éjszaka egy főnek, 14 444 forint, ez 2019-hez képest 6,8 százalékos emelés, ami rekordalacsony a mezőnyhöz képest. Mellette Hajdúszoboszló drágult csupán 13,8 százalékkal 2019-hez viszonyítva, a többieknél 22-35 százalékos a változás a pandémia előtti nyár áraival összevetve. 2020-hoz képest jellemzően átlagosan maximum 15,4 százalékkal nőttek a vendégéjszaka árak egy fő részére a legnépszerűbb településeken. Az idei nyár top tíz belföldi úti céljai közül a szállástípusokat összevonva Egerben például fél százalékkal csökkent az egy főre jutó éjszakánkénti átlagár tavalyhoz képest. Hajdúszoboszlón 1 százalékos a növekedés, Balatonfüreden 2,2 százalékos, Siófokon 3,9 százalékos.

Az idén nyáron minden harmadik foglalás a Balaton térségébe szól a portál statisztikái szerint, bár nincs még teltház. Itt az átlagos éjszakánkénti ár egy fő részére idén 10 799 forint, ami 3,5 százalékos növekedés tavalyhoz képest, 2019-hez viszonyítva pedig 29,3 százalékos drágulást jelez.

The Conversation

Ne hagyd ki!