A BioNTech tájékoztatása szerint a két vállalat július 21-vel bezárólag egymilliárdnál is több vakcinát értékesített a világ kormányainak. Ezzel beelőzte riválisát, az AstraZenecát.Az AstraZeneca indiai gyártópartnerével, a Serum Institute-tal karöltve múlt hónap végén jelentette az egymilliárd darabos vakcina-értékesítést, viszont a BioNTech tájékoztatása szerint a Pfizer vakcinák eladási számai júliusban túlszárnyalták a rivális gyártóét. Érdekességképp a BioNTech júniusban még „csak" 700 millió eladott vakcináról számolt be. A biotechnológiai cég bevétele év végére elérheti a 15,9 milliárd eurót, amelyet korábban 12,4 milliárd euróra becsültek. A szakemberek a módosított előrejelzést az eddigi több mint 2,2 milliárd adagra vonatkozó szállítási szerződésekre alapozták. Az említett összeg magában foglalja az értékesítési bevételeket, a partnerektől származó kifizetéseket, illetve a megrendelők bruttó nyereségének egy részét is. A Pfizer múlt hónapban módosított az értékesítési előrejelzésén, így már 33,5 milliárd dolláros forgalomra számít év végéig. A Pfizer második negyedéves rekordbevételeiről EBBEN A CIKKBEN olvashattok bővebben.

Magabiztos előrejelzések

Jobban megvizsgálva a helyzetet nem alaptalan a két vállalat bizakodó hangulata. A koronavírus delta variánsának rohamos terjedése egyre jobban indokolja egy harmadik adag vakcina beadatását a tökéletes védelem kialakítása érdekében. Legalábbis a nagyobb gyógyszergyártók erről próbálják meggyőzni a világ kormányait és egészségügyi döntéshozóit. Ráadásul a Pfizer a mostani 2,2 milliárd adagra vonatkozó megrendeléseit további 800 millió dózissal akarja bővíteni. Emellett nagy valószínűséggel ebben a hónapban a gyártók elkezdik tesztelni a delta variánshoz igazított vakcinákat, amelyek, ha sikeresnek bizonyulnak, újabb bevételi forrásokat eredményezhetnek a biotechnológiai cégeknek.

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!