A kriptovaluta akcióban résztvevő egyik Burger King étterem logója
Fotó: Shutterstock

Rendhagyó akció: értékes kriptovalutákat osztogat a Burger King

Nem mindennapi lehetőség tárult az amerikai gyorsétterem-rajongók elé, a Burger King ugyanis a Robinhood befektetési platformmal közösen egy olyan akciót hirdetett, amelyben bitcoin-t, ethereum-ot és dogecoin-t nyerhetnek a résztvevők.


Százmilliós nyereményjáték

A november 21-ig tartó nyereményjátékban 20 bitcoin, 200 ethereum és kétmillió dogecoin kerül kiosztásra, ami azt jelenti, hogy a szerencsés nyertesek átszámítva összesen közel 850 millió forintot vihetnek haza. Bár a legtöbben dogecoin-al fognak gazdagodni, minden tízezredik ember egy nagyjából 4600 dollár értékű ethereum-ot, és minden százezredik ember egy cseknem 65000 dollár értékű bitcoin-t fog nyerni.

Mindig arra törekszünk, hogy izgalmas, egyedi és kulturális szempontból releváns exkluzív ajánlatokkal jutalmazzuk leghűségesebb vendégeinket. A kriptovaluták igen forró témának számítanak manapság, de tisztában vagyunk vele, hogy nehéz megérteni működésüket. Ezért szeretnénk a kriptovalutákat elérhető és érthető módon eljuttatni vendégeinkhez.

-– írta a Burger King a honlapján.

Mindig csak Amerika…

A promóció a Burger King úgynevezett Royal Perks programjának részét képezi, amelyben alapvetően „koronákat" nyerhetnek a vásárlók, amiket további ételekre cserélhetnek be. A résztvevőknek regisztrálniuk kell a Royal Perks-be, ami után a megadott e-mail címükre kapnak egy promóciós kódot, amely felhasználható egy öt dollár értékű vásárlásra az akcióban részt vevő Burger King üzletekben. A vásárlóknak ezután már csak annyi dolguk van, hogy regisztrálják az említett kódot a Robinhood applikációjában. Külön érdekesség, hogy minden kóddal egy garantált összegű dogecoin-t lehet nyerni, amíg a készlet tart. Sajnos azonban csak az egyesült államokbeli polgárok jelentkezhetnek a játékra.

Attól függetlenül, hogy az elmúlt hónapokban a Burger King többször is népszerűsítette a digitális valutákat, a cég közleménye szerint egyelőre nem tervezi, hogy hivatalos fizetőeszközként bevezesse a tokeneket.

Ne hagyd ki!