Amikor David Whitcomb 2020-ban vásárolt egy New York-i házat, még nem is sejtette, hogy az ingatlan rejtett padlásán ezernél is több antik tárgy várja, hogy felfedezzék. A padlás kincsei többet érnek, mint a szerencsés tulaj háza.


Mindenki erről álmodik

Az aranybányát rejtő ingatlan tavaly, az év végén került David Whitcomb tulajdonába. A vásárlás után néhány héttel éppen az egyik barátját vezette körbe a házban, amikor észrevette, hogy valami nem stimmel az álmennyezet egyik részével. Whitcomb azonnal neki is látott a meglehetősen rövid kincskeresésnek. Kiderült ugyanis, hogy a ház egy titkos padlást rejt, ahova már több mint 100 éve nem ment fel senki. A helyiség több mint ezer antik relikviát rejtett. Whitcomb hónapokat töltött a tárgyak tisztításával, helyreállításával és azonosításával, amiben a One Source Auctions aukciós ház is segített neki. A One Source szeptember 18-án bocsájtja árverésre a relikviákat, amelyek összértéke várhatóan a 200 ezer dollárt, átszámítva a 60 millió forintot is elérhetik. Pont a dupláját a ház vételárának.

Miket rejtett a padlás?

Whitcomb az 1800-as, 1900-as évek híres és elismert fotósának, James Ellery Hale-nek az egykori stúdióját találta meg. A padlás tele volt kamerákkal és egyéb fotós felszerelésekkel, bútorokkal, dekorációs elemekkel, 20. századi portrékkal és ritka fényképekkel is. Az egyik ilyen ritka fotó Susan B. Anthony korabeli feminista ikont ábrázolja.

Az életrajza szerint Hale az 1880-as években költözött a New York-i Seneca Falls-ba, ahol 1848-ban az első nőjogi összejövetelt tartották. Az elismert fotós számos szüfrazsettet kapott lencsevégre, amíg a környéken élt.

Mindenki abban reménykedik, hogy egyszer kincset talál, és mi tényleg találtunk. Még mindig hihetetlen, ami történt.

-mondta Whitcomb a felfedezésről.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!