Keanu Reeves fekete öltönyben, hosszú hajjal, borostásan kémleli a környezetét

Keanu Reeves évtizedekig titokban tartotta több tízmillió dolláros adományát.Családi kötelék

Hollywood egyik legszerethetőbb sztárjáról köztudott, hogy pályafutása során rengeteg pénzt adományozott különböző jótékony célokra. Bár kerüli a feltűnést, és nem kérkedik felajánlásaival, nagy ritkán megörvendezteti rajongóit néhány információmorzsával nagylelkűségéről.

A napokban a Lad Bible egy több mint 20 éves „titokról” rántotta le a leplet. Mint kiderült, a színész a Mátrix első részéből származó bevételének 70 százalékát, azaz nagyjából 31,5 millió dollárt rákkutatásra, pontosabban a leukémia elleni küzdelemre ajánlott fel.

Reeves-t személyes szálak is fűzik a fehérvérűséghez, ugyanis a film forgatási idején húga, Kim leukémiával küzdött. Ekkoriban döntött úgy, hogy minden tőle telhetőt megtesz testvére gyógyulása érdekében. A sztár saját karrierjét is parkolópályára tette: eladta házát, hogy közelebb költözhessen testvéréhez, a Mátrix második és harmadik részének forgatását pedig ebből kifolyólag késleltette.

Kim végül 10 év után kigyógyult a rákból. Ez idő alatt Keanu egy jótékonysági szervezetet is létrehozott a rákos betegek és gyermekek támogatására.

Keanu Reeves meme

Forrás: 9gag

Az internet kedvence

Keanu szerénységét jelzi, hogy jótékonysági szervezete nem az ő nevét viseli. Mint mondta, nem szerette volna, ha a hírnevéhez társítják az alapítványt.

Ha már szóba került a Mátrix, érdemes azt is megemlíteni, hogy a sorozat második és harmadik részéből származó bevételeinek nagy részét a jelmeztervezőknek és a vizuális effektekért felelős csapatnak ajánlotta fel.

Mint mondta, véleménye szerint nekik köszönhető, hogy ilyen nagyszerű filmeket sikerült alkotniuk, ezért úgy érezte, megérdemlik, hogy több pénzt vihessenek haza.

2020-ban egy 15 perces „Zoom randit” is árverésre bocsátott, amely végül 19 ezer dollárért kelt el. Ezt az összeget a Camp Rainbow Gold gyermekrák alapítványnak utalta át.

Októberben pedig négy kaszkadőrjét lepte meg egy-egy 9000 dolláros Rolex órával, akikkel a John Wick 4 forgatásán dolgozott együtt.

The Conversation

Ne hagyd ki!