Keanu Reeves fekete öltönyben, hosszú hajjal, borostásan kémleli a környezetét
Fotó: Shutterstock

Keanu Reeves tele van titkokkal, ezért is szeretik

Keanu Reeves évtizedekig titokban tartotta több tízmillió dolláros adományát.Családi kötelék

Hollywood egyik legszerethetőbb sztárjáról köztudott, hogy pályafutása során rengeteg pénzt adományozott különböző jótékony célokra. Bár kerüli a feltűnést, és nem kérkedik felajánlásaival, nagy ritkán megörvendezteti rajongóit néhány információmorzsával nagylelkűségéről.

A napokban a Lad Bible egy több mint 20 éves „titokról” rántotta le a leplet. Mint kiderült, a színész a Mátrix első részéből származó bevételének 70 százalékát, azaz nagyjából 31,5 millió dollárt rákkutatásra, pontosabban a leukémia elleni küzdelemre ajánlott fel.

Reeves-t személyes szálak is fűzik a fehérvérűséghez, ugyanis a film forgatási idején húga, Kim leukémiával küzdött. Ekkoriban döntött úgy, hogy minden tőle telhetőt megtesz testvére gyógyulása érdekében. A sztár saját karrierjét is parkolópályára tette: eladta házát, hogy közelebb költözhessen testvéréhez, a Mátrix második és harmadik részének forgatását pedig ebből kifolyólag késleltette.

Kim végül 10 év után kigyógyult a rákból. Ez idő alatt Keanu egy jótékonysági szervezetet is létrehozott a rákos betegek és gyermekek támogatására.

Keanu Reeves meme

Forrás: 9gag

Az internet kedvence

Keanu szerénységét jelzi, hogy jótékonysági szervezete nem az ő nevét viseli. Mint mondta, nem szerette volna, ha a hírnevéhez társítják az alapítványt.

Ha már szóba került a Mátrix, érdemes azt is megemlíteni, hogy a sorozat második és harmadik részéből származó bevételeinek nagy részét a jelmeztervezőknek és a vizuális effektekért felelős csapatnak ajánlotta fel.

Mint mondta, véleménye szerint nekik köszönhető, hogy ilyen nagyszerű filmeket sikerült alkotniuk, ezért úgy érezte, megérdemlik, hogy több pénzt vihessenek haza.

2020-ban egy 15 perces „Zoom randit” is árverésre bocsátott, amely végül 19 ezer dollárért kelt el. Ezt az összeget a Camp Rainbow Gold gyermekrák alapítványnak utalta át.

Októberben pedig négy kaszkadőrjét lepte meg egy-egy 9000 dolláros Rolex órával, akikkel a John Wick 4 forgatásán dolgozott együtt.

Ne hagyd ki!