Egy kalapos beagle kutya a gazdását nézi, miközben az asztalnál ülve whisky-t iszik egy vintage környezetben
Fotó: Shutterstock

A Hilton menüje kutyáknak: whisky, steak és puding!

Ha azon morfondírozol, mivel kedveskedhetnél a házi kedvencednek karácsonyra, akkor a legjobb helyen jársz. Elöljáróban annyit mondunk: többfogásos lakoma exkluzív szállodai környezetben, kifejezetten kutyákra szabva.Na ki a jó kutya?

A Hilton szállodalánc állatbarát hoteljei igazán különleges akciót hirdettek. Decemberben szeretettel várnak minden kutyát és gazdit egy különleges háromfogásos vacsorára. A menüket állatorvosi takarmányozási szakértőkkel állították össze, a fogások nemcsak ízletesek, hanem egészségesek is.

A hűséges blökiknek először pulykasültet szolgálnak fel, majd fűszernövényekkel átitatott steak falatokat ízlelhetnek meg, és végül egy kis pudinggal koronázhatják meg az estéjüket. A vacsora hangulatáért pedig egy különleges, alkoholmentes whisky felel.

A programban 71 Hilton hotel vesz részt december harmadika és harmincegyedike között. Sajnos azonban, ha a magyarok is szeretnék elkényeztetni kedvenceiket, el kell utazniuk Nagy-Britanniába, ugyanis csak a szigetországi szállodák nyitnak „kutyafalodát".

A lakomának egy feltétele van: a gazdinak ki kell vennie egy szobát az adott szállodában.

Egyre nagyobb az igény

Azzal nem mondunk újdonságot, hogy a házi kedvencekre épülő termékekben, szolgáltatásokban óriási üzlet rejlik. Ráadásul a pandémia alatt a kisállat-kereskedelmi szektor is berobbant.

A Piper Sandler befektetési bank és pénzügyi szolgáltató társaság adatai szerint a háziállatok vásárlását célzó szavakra áprilisban olyan gyakran kerestek rá a neten, amire két éve nem volt példa. 2020-ban a háziállatokkal kapcsolatos termékek teljes forgalma elérte a 103,6 milliárd dollárt (33 773 milliárd forint). Az American Pet Products Association hozzátette, még soha nem fordult elő, hogy ez az üzletág egy év alatt átlépje a 100 milliárd dollárt. A nonprofit szervezet arra számít, hogy idén további hat százalékkal nő a szektor teljesítménye.

A légitársaságoknak is érdemes figyelniük a kisállatokra, ugyanis a Next Vacay légiportál elemzése szerint az állatbarát járatok iránti igény 950 százalékkal nőtt az elmúlt évben.

Ne hagyd ki!