100 fontos parkolási büntetést kapott egy idős pár Angliában, miután túl sokáig voltak a KFC éttermében. Az eset miatt többen közölték: nem mennek többet az adott KFC-be. Erre válaszul a gyorsétterem végül elengedte a büntetést.


A Tescónál nem lett volna gond

A 77 Tony Long, illetve 75 éves felesége két barátjukkal találkozott a Sutton Coldfieldben található gyorsétteremben. Az ebéd után derült ki számukra, hogy 34 perccel túllépték a parkolásra vonatkozó egyórás időszakot - számolt be a metro.co.uk.

Az amúgy nagyszülő házaspár azzal védekezett, hogy nem látták, időkorlát van az étterem parkolójában. Úgy gondolták, hogy a közeli Tesco-parkolóhoz hasonlóan a KFC parkolójában is három óráig ott lehet hagyni az autót.

Bojkottot hirdettek

A KFC felajánlotta: ha két héten belül befizetnek 60 fontot, akkor nem kell a teljes büntetést kifizetniük. Ez ellen sikertelenül fellebbeztek, ezért úgy döntöttek, hogy bojkottálják a KFC-t. Tony Long elmondta: minden csütörtök este ebben a KFC-ben szokott találkozni a lányával, de akkor most felhagy ezzel a szokásával.

A közösségi médiában sokan támogatásukról biztosították az idős párt, akik szintén közölték: nem mennek többet ebbe a KFC-be. Erre reagálva a gyorsétterem változtatott álláspontján, és elengedte a büntetést.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!