Ha eleged van már a csirkehúsból, van egy rossz hírünk!
Fotó: Shutterstock

Ha eleged van már a csirkehúsból, van egy rossz hírünk!

Még, még, még! Ennyi nem elég! Főleg nem csirkéből, becslések szerint ugyanis 50 százalékkal több kell majd 10 éven belül. A Haszon Agrár legújabb száma ezzel a szektorral foglalkozik.


"Olyan nívós drón-kamerarendszert tesztelünk, mint a Bajnokok Ligájában." Ezt mondta el kollégánknak Bárány László arról a rendszerről, amit nemrég telepítettek az egyik istállójukba. Ez az eszköz képes arra, hogy megtalálja a beteg vagy elhullott egyedeket, míg egy másik robotkéz ki is emeli az egészséges baromfik közül. Az interjú után a 30 éves szakmai tapasztalattal bíró újságíró azt mondta, talán ez volt élete egyik legérdekesebb beszélgetése. Nem csoda, hiszen a baromfitenyésztésről a hazai szereplőktől is sokat lehet tanulni, ilyen a Mastergood is.

Csak néhány szám: 280 EZER CSIRKÉT – többek között az említett technológia segítségével – mindössze két ember képes felügyelni, óránként pedig 15 ezer baromfit dolgoznak fel, és több mint 50 országba szállítanak. Elképesztő számok. Rájöttek arra is, hogy akkora az igény, hogy mindent két műszakban kell üzemeltetni, mert a felvásárlók nagy volument várnak el. És hol van még a vége, hiszen az egyik nagy megrendelőjük,

A MCDONALD’S BECSLÉSE SZERINT a világ baromfifogyasztása 50 százalékkal fog nőni a következő 10 évben…

Hasonlóan sikerágazatnak indult, de kissé megtorpant a dió Magyarországon. Míg a terület nőtt, a volumen csökken. Hogy miért? Részben azért mert mindenki elhitte azt a közkeletű tévhitet, hogy a dió igénytelen. Pedig jó hozamhoz, igenis foglalkozni kell a fákkal. Az ágazat helyzetéről és a kiutakról készítettünk egy összefoglalót

A Haszon Agrár magazin legújabb számát március 17-én már az újságárusoknál is megtalálod, a digitális kiadást pedig ITT keresd: https://digitalstand.hu/haszonagrar

Ne hagyd ki!