Gabonatábla aratás előtt
Fotó:123RF

Díjazták a hazai agrárszakma legjobbjait, arattak a férfiak

Nyolc agrárgazdasági szakember idei munkáját díjazta a Portfolio Csoport az „Agrárszektor 2021 Konferencián”. A zsűriben is az ágazat meghatározó szereplői foglaltak helyet.Elismerték az agrárium idei legjobbjait

Díjazta az idei év „legkiemelkedőbb és legsikeresebb” agrárgazdasági szereplőit a Portfolio Csoport. Az "Agrárszektor 2021 Konferencia" részeként osztották ki nyolc kategóriában az elismeréseket, amelyeket egy tíz tagból álló szakmai zsűri ítélt oda – áll az Agrárszektor.hu honlapján.

Kategóriánként elismerést kapott

  • az év női agrárvállalkozója: Nemes-Nagyné Vas Andrea (NEMES Családi vállalkozás),
  • az év fiatal agrárszakembere: Szűcs András (Belvárdgyulai Zrt.),
  • az év kertészete: RÓNA KER-TÉSZ Kft. (Nagy József),
  • az év állattenyésztője: Fekete Benő (egyéni vállalkozó),
  • az év növénytermelője: Szabó Lajos (HÓDAGRO Zrt.),
  • az év agrárinnovációja: MyFarm Harta (Kövesdi Gábor),
  • az év agrárberuházása: AXIÁL Kft. (Pintér Zsolt),
  • valamint a „Portfolio Agrárgazdaságért” díját Zászlós Tibor (Mezőfalvai Mg. Zrt.)

zsebelte be.

A szakmai zsűri szintén a magyar agrárágazat fontos szakembereiből állt, hiszen helyet kapott benne: Éder Tamás, a Bonafarm Csoport pr és vállalati kapcsolatok igazgatója, Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Kerezsi Miklós, a Hodler Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke, Makai Szabolcs, a Talentis Agro Holding vezérigazgatója, Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai főigazgató-helyettese, Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke, Szabó Levente, a KITE Zrt vezérigazgatója, Szabó Miklós, a Tranzit Csoport alapító-tulajdonosa, és Vida József, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöke.

Ezúttal is gratulálunk a győzteseknek!

Nehézségek az ágazatban

Az ágazat problémáival a Haszon.hu többször is foglalkozott. Legutóbb egy „Agrárszektor 2021 Konferencia” apropóján készült podcast-beszélgetésből szemezgettünk.

Ebben elhangzott, hogy az élelmiszerárak rohamos emelkedése igen megterhelő a fogyasztók számára, de nehéz helyzetbe hozza a termelőket is. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar egyes szereplőinek a végét is jelentheti az agrárium mostani válsága. Pedig még jó ideig eltarthat a gyors ütemű drágulás – egyebek között ezekről is szó volt a Portfolio.hu heti podcastjában.

Szerintem semmi jele nincs annak, hogy a következő hónapokban, vagy egy évben árcsökkenés következzen be, akár a nagykereskedés, akár a fogyasztói árak esetében. Egyetlen egy olyan tényező lehet, ami nagyon haloványan ott lebeghet és reményt adhat: az az, hogy ilyen magas árak historikusan nem nagyon voltak még

– mondta Braunmüller Lajos, a Portfolio szakértő szerkesztője a napokban zajló Portfólió 2021 Agárkonferencia apropóján készült podcast-beszélgetésen.

A hírportál szakértője mellett megszólalt a felvételen Kovács Nóra, az Agrárszektor.hu vezető szerkesztője, valamint Orosz Márton, a podcast műsorvezetője is. Szóba került az is, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi élelmiszeripar és mezőgazdaság azon szereplői lehetnek csak képesek komolyabb veszteségek nélkül átvészelni a mostani időszakot, akik eddig is komoly figyelmet és pénzt fordítottak a fejlesztésekre.

Ha szívesen elolvasnád a teljes cikkünket a témában, azt ezen a linken megteheted.

Ne hagyd ki!