4 mellékes, amelyek busás összegeket eredményezhetnek, ha kreatív vagy!

Bárkinek százezreket hozhat a konyhára ez a négy tipp

Napjainkban lehetőségek tömkelege áll rendelkezésünkre, ha egy kis fizetéskiegészítésre vágyunk. Cikkünkben négy olyan tevékenységet mutatunk be, amelyekkel akár évente több százezer forintot is hozhatnak a konyhára.


Ha szóba jön a passzív jövedelem, sokan ingatlanbefektetésekre, vagy tőzsdei trükközésekre gondolnak. Érdemes azonban mélyebbre ásni. A passzív jövedelem egyik leghatékonyabb megközelítése az, ha időt és energiát nem spórolva létrehozol egy szellemi terméket, amely a későbbiekben semmilyen „karbantartást" nem igényel. Persze ehhez szükség lesz egy minimális alkotói vénára, kreativitásra és tudásra, de a megvalósítás valójában egyszerűbb és jövedelmezőbb, mint gondolnád. Mutatunk négy remek passzív bevételi forrást!

Árulj Excel munkafüzeteket!

Ha otthonosan mozogsz a Google dokumentumokban, vagy az Excelben, akkor érdemes megfontolnod a sablonok készítését. Ezeket a sablonokat könnyedén értékesítheted a Etsy-hez hasonló weboldalakon. Na de mire is gondolunk pontosan? Igazából a lehetőségeknek csak a képzeleted szabhat határt. Az emberek például imádják azokat a sablonokat, Excel és Google dokumentumokat, amelyek segítenek a pénzügyeik rendszerezésében, menedzselésében. De a célok követésére, vagy a napi teendők listázására is alkalmasak az említett programok. Manapság az ilyen jellegű sablonokat darabonként 15 dollár környékén árulják az Etsy-hez hasonló online piactereken. És van is rájuk kereslet.

Idegenvezetés újragondolva

Úgy ismered a lakóhelyedet (vagy bármilyen várost), mint a tenyeredet? Nagyszerű! Írj egy részletes útitervet, beszámolót, hogy milyen látványosságok vannak a városodban, miket érdemes megnézi, hova éri meg ellátogatni, és úgy bármit, amit te is szívesen olvasnál, ha egy másik településre utaznál. Ha ezzel megvagy, akkor keress egy számodra szimpatikus oldalt, ahol értékesítheted az irományodat. Egyebek között ilyen a Wild Bum is. A Wild Bum városi tájékoztatóit körülbelül 25 és 150 dollár között vásárolhatják meg az érdeklődő turisták. A honlap használata egyszerű. Csupán egy felhasználói fiókot kell létrehozni, megadni a PayPal számládat, és indulhat is az értékesítés. Minden eladott beszámolód profitjának 50 százaléka az oldalt illeti, de a maradék a te jussod. Emellett beágyazhatod a beszámolódba az Instagram profilodat, így az oldal látogatottságát kihasználva növelheted a követői bázisodat is. További információkat ide kattintva olvashatsz az oldalról.

Online tanfolyam

Mindenki tud valamit tanítani a másiknak

- vallja Chris Haroun, a veterán online instruktor, aki már több mint egymillió dollárt kaszált az Udemy weboldalán az internetes tananyagaival.

Egy online kurzus létrehozása manapság egyszerűbb, mint valaha, amelyre az Udemy weboldala remek lehetőséget kínál. Van egy ínycsiklandó banánkenyér recepted, amely csak arra vár, hogy megoszd másokkal? Esetleg rendkívüli érzéked van a gyerekszobák dekorálásához? Csinálj egy videót, vagy egy tananyag-szerű leírást, és mehet is az oldalra! Gondold át a munkatapasztalataidat, a hobbijaidat, illetve, hogy mik azok a problémák, amelyekkel kapcsolatban a barátaid és a családtagjaid folyamatosan kikérik a véleményedet, segítségedet? Ha ez megvan, építs fel egy online kurzust, amellyel átadhatod a tapasztalataidat. Az egyszerűbb kurzusokat 10-16 dolláros áron értékesítheted.

Írj e-book-ot

Az e-book-ok népszerűsége egyre csak nő. Az e-book-ok piacának teljes bevétele idén év végére elérheti a 15 milliárd dollárt, amely a Statista elemzése szerint várhatóan évi három százalékos növekedést fog mutatni 2021 és 2025 között.

Ha megvan a kellő kreativitásod és tudásod, akkor ideje neked is belevágni az e-book írásba. A témaválasztás csak rajtad múlik. Írhatsz javítási útmutatókat vagy zombiapokalipszis túlélőkönyveket, de bélyeggyűjtésről és sárkánylovasokról is értekezhetsz. Az e-book publikációdhoz remek platformot kínál a Barnes & Noble, az Amazon, és a Gumroad is. Az árszabás csak rajtad múlik, de ha belősz egy három dolláros árat, akkor ismeretlen íróként is tetemes összegekre tehetsz szert. Sok kicsi sokra megy!

The Conversation

Ne hagyd ki!