Írország a feje tetejére állt, nagyot megy egy alkoholmentes kocsma

Írország a feje tetejére állt, nagyot megy egy alkoholmentes kocsma

Amikor Vaughan Yates 2019-ben megalapította Írország első alkoholmentes kocsmáját, a legtöbben kinevették. Végül az üzletembernek lett igaza.


Írországról valószínűleg nem az alkoholmentes sörök jutnak eszünkbe először. Bár a finom sörök és az egyéb minőségi párlatok továbbra is meghatározó részét képzik az írek életének, elindult egy trend, amely kifejezetten kedvezően hatott Vaughan Yates üzletére. Yates 2019-ben alapította Dublinban a The Virgin Mary (Szűz Mária) nevet viselő kocsmáját, amelyet úgy hirdetett, mint Írország első alkoholmentes csehóját. Sok reményt nem fűztek a Virgin Mary-hez, de Yates közel két évvel az alapítás után is köszöni szépen, remekül megy a biznisz. Annyira, hogy hamarosan az Egyesült Arab Emírségekben és Szaúd-Arábiában is nyit egy kocsmát.

Alkoholisták, lányok, vallásos emberek

Az interneten influenszerek tömkelege promótálja a felelősségteljes alkoholfogyasztást, sőt, elindult egy józanságot népszerűsítő mozgalom is (sober curious). Egyre több ember van világon, így Írországban is, akik nem szeretnének kimaradni a közösségi életből, de az alkoholizálást lehetőségeikhez mérten inkább kihagynák. Közülük sokan időnként szívesen elfogyasztanának egy pofa sört, vagy épp egy pohár gyöngyöző bort. Ráadásul a kocsmai hangulat is vonzó számukra. Vaughan Yates ezt a piaci rést látta meg.

Létrehozott egy kocsmát azoknak, akik szeretnek csehóba járni, de mellőznék az alkoholt. Bevált. Yates elmondása szerint a Virgin Mary kifejezetten népszerű a lányok körében, akik nagyobb biztonságban érzik magukat, mint a tradicionális kocsmákban. A Virgin Mary kínálatában megtalálhatók alkoholmentes sörök, borok és koktélok is. A kocsma 2019-ben elnyerte a leginnovatívabb bárnak járó díjat is. És hogy mennyire sikeres egy ír alkoholmentes kocsma? A Virgin Mary működése során már több mint hárommillió dolláros, azaz közel egymilliárd forintos bevételt könyvelhetett el. Yates úgy véli, a Közel-Keleten még nagyobb népszerűségnek fog örvendeni az alkoholmentes kocsma. Sarah Connolly, a Virgin Mary társalapítója hozzátette, ha egy alkoholmentes kocsmának van létjogosultsága Dublinban, akkor a világ bármely országában működhet az elképzelésük. Hozzátették, azoknak is remek alternatívát nyújt a Virgin Mary, akik épp az alkoholizmusból akarnak kigyógyulni, de hiányzik nekik a kocsmázás és az alkoholos italok íze.

A Virgin Mary franchise legújabb üzlete nyár végére már üzemképes lehet, így Abu Dhabi lakosai hamarosan megtapasztalhatják az ír életérzést. Csupán alkohol nélkül.

Ne hagyd ki!