A Philip Morris vezérigazgatója, Jacek Olczak arra kérte az Egyesült Királyság kormányát, hogy tíz éven belül tiltsa be a cigarettákat.Jacek Olczak kérése finoman szólva is érdekes, viszont semmiképp sem átgondolatlan. A vezető célja a dohányzás alternatívájának szánt IQOS népszerűsítése (arról, hogy mi az IQOS, néhány sorral lejjebb gördítve olvashatsz). Hozzátette, vállalata "el tud képzelni egy cigaretta-mentes világot, sőt, ez minél előbb megtörténik, annál jobb".

Cigi, autó, egyre megy

Az Egyesült Királyság 2030-tól teljesen betiltaná a benzines autók értékesítését. Az üzletember szerint célravezető lenne a benzines autókra kiszabott korlátozásokat a cigarettákra is alkalmazni. Úgy véli, sokan még mindig nincsenek tisztában a füstmentes lehetőségekkel, ezen szeretne változtatni.

Olczak kifejtette, hogy megfelelő szabályozásokkal egyes országokban 10 éven belül megvalósítható az elképzelése.

Álszent jótevő?

A Philip Morris International (PMI) szóvivői korábban már pedzegették, hogy a vezetők a céget egészségügyi és wellness vállalattá szeretnék alakítani. Jelenleg is azon dolgoznak, hogy a PMI bevételeinek több mint fele nemdohányzó termékekből származzon.

Dohányzásellenes tüntetők nemrégiben képmutatónak nevezték a vállalatot, amely egymilliárd fontos felvásárlási ajánlatot tett a brit Vectura cégnek. A Vectura egészségügyi eszközöket, egyebek között asztma kezelésére használt inhalátorokat forgalmaz.

A tüntetők szerint a dohánycégek álszent módon viselkednek. Füstmentes világról prédikálnak, miközben agresszíven népszerűsítik és árulják a cigarettákat.

A PMI célja az IQOS eladások felpörgetése. Az IQOS egy olyan eszköz, amely nem égeti, hanem melegíti a dohányt, így káros anyagok, például füst és kátrány nélkül juttatja be a nikotint a szervezetbe. Legalábbis az eszköz marketingkampányának szerzői ezt állítják.
A Philip Morris tavaly nagyjából 76 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el, ennek jelentős része az egyik ismert márkája értékesítéseiből származott. A PMI több mint 180 országban értékesíti termékeit. 2019-ben 706,71 milliárd darab cigaretta hagyta el a PMI gyártósorait.
The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!