A kínai megrendelő célja egy világhírű, díjnyertes whisky megalkotása.


A Forfar-i Valentine International 2019-ben megállapodott a kínai Mengtai csoporttal: hárommillió angol fontért cserébe legyárt egy teljes whisky-lepárlóüzemet. A cég vállalta az alkatrészek kiszállítását és összeszerelését is.

Végül elérkezett az idő

Az alkatrészek, berendezések hamarosan elhagyják a Buckie-i kikötőt, és meg sem állnak Tiencsinig. A teljes üzem végül Ordos városában kerül összeszerelésre. Az Ordos-i üzem Belső-Mongólia első lepárlója lesz. Bár az üzletet a Valentine International kötötte, a berendezéseket a Forsyths vállalat gyártotta le. A Forsyths egy ötfős mérnökcsapatot küld a helyszínre, amely segíti és végigkíséri az összeszerelési folyamatokat.

A Valentine igazgatója, David Valentine elmondta, az egész ötlet a Mengtai elnökének, Ao Fengtingnek a fejéből pattant ki. Ao Fengting egy világszínvonalú, díjnyertes whisky-t szeretne létrehozni.

Fengting abban reménykedik, hogy a skótok szakértelmével tervezett szerkezettel elérheti a céljait. Persze egy flancos berendezés még közel sem elég egy minőségi whisky megalkotásához. Egy sportautó is csak egy képzett sofőrrel képes a csúcsteljesítményre. Azt egyelőre nem tudni, ki fogja felügyelni a párlat elkészítését.

A Mentgai egyébként eddig főleg az energiaiparban tevékenykedett, így az italgyártás teljes új terület lesz a vállalatnak.

A Valentine International egy külön stratégiai megállapodásban vállalata, hogy rendszeres whisky-ellátmányt is biztosít a kínai cégnek. Az viszont nem derült ki, hogy mely gyártó fogja a párlatokat szállítani. David Valentine annyit közölt, hogy egy régóta üzemelő szeszfőzdéről van szó.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!