A kínai megrendelő célja egy világhírű, díjnyertes whisky megalkotása.


A Forfar-i Valentine International 2019-ben megállapodott a kínai Mengtai csoporttal: hárommillió angol fontért cserébe legyárt egy teljes whisky-lepárlóüzemet. A cég vállalta az alkatrészek kiszállítását és összeszerelését is.

Végül elérkezett az idő

Az alkatrészek, berendezések hamarosan elhagyják a Buckie-i kikötőt, és meg sem állnak Tiencsinig. A teljes üzem végül Ordos városában kerül összeszerelésre. Az Ordos-i üzem Belső-Mongólia első lepárlója lesz. Bár az üzletet a Valentine International kötötte, a berendezéseket a Forsyths vállalat gyártotta le. A Forsyths egy ötfős mérnökcsapatot küld a helyszínre, amely segíti és végigkíséri az összeszerelési folyamatokat.

A Valentine igazgatója, David Valentine elmondta, az egész ötlet a Mengtai elnökének, Ao Fengtingnek a fejéből pattant ki. Ao Fengting egy világszínvonalú, díjnyertes whisky-t szeretne létrehozni.

Fengting abban reménykedik, hogy a skótok szakértelmével tervezett szerkezettel elérheti a céljait. Persze egy flancos berendezés még közel sem elég egy minőségi whisky megalkotásához. Egy sportautó is csak egy képzett sofőrrel képes a csúcsteljesítményre. Azt egyelőre nem tudni, ki fogja felügyelni a párlat elkészítését.

A Mentgai egyébként eddig főleg az energiaiparban tevékenykedett, így az italgyártás teljes új terület lesz a vállalatnak.

A Valentine International egy külön stratégiai megállapodásban vállalata, hogy rendszeres whisky-ellátmányt is biztosít a kínai cégnek. Az viszont nem derült ki, hogy mely gyártó fogja a párlatokat szállítani. David Valentine annyit közölt, hogy egy régóta üzemelő szeszfőzdéről van szó.

The Conversation

Friss

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!