Sorolunk öt kedvező árú kabriót, melyekkel különleges élmény lehet az autózás a nyáron
Fotó: Shutterstock

Öt megfizethető kabrió a meleg hónapokra

A nyitott tetejű kabriókkal igazán különleges élmény a nyári autózás. Sorolunk öt olyan megfizethető modellt, amelyek hangulatosabbá tehetik az utazásokat a legmelegebb hónapokban.


Öt kedvező árú kabrió

A kabriók nem a mindennapi autózásra lettek kitalálva, de igazán különleges élmény velük az utazás, különösen a nyári hónapokban. A Vezess gyűjtése szerint jelenleg nagyjából 200 eladó található belőlük az ország legnépszerűbb online piacterén 1 millió forint alatt. Sorolunk ötöt, melyek ár-érték arányban meglehetősen jónak mondhatók.

Opel Astra G: Tetőmozgatása motoros, 45 másodperc alatt nyílik ki a teteje. Ideális lehet az 1,8 literes, 125 lóerős benzines motor, de a 101 lóerős 1,6-os is jó megoldás. A csúcsmodell a 192 lóerős, 2 literes turbós 4 hengeres. 7-800 ezer forintról indul a kabrió.

Renault Mégane CC: Zártan egész csendes, az utastere mérete megfelelő, és felcsukott tetővel a csomagtere sem kicsi, 490 literes. 1,6-os és 2,0 literes benzines motorokkal elérhető, utóbbiból 163 lóerős turbó is létezik, de van belőle 1,9-es és 2,0 literes dízel is. A legnépszerűbb az 1,6-os, 113 lóerős verzió. 1 millió forint körül már kapható.

Ford StreetKa: Tömege alig több mint 1 tonna és kizárólag 1,6 literes, 95 lóerős motor hajtja. Végsebessége 173 km/óra, 100-ra gyorsulása 12,1 másodpercig tart. Az apró, könnyű, kis kabrióból 1 millió forintért egész jó állapotút lehet vásárolni.

Peugeot 206 CC: Keménytetős, inkább 2 személyes, minimális csomagtartóval. Korábban népszerű választás volt a 109 lóerős, 1,6-os szívó benzinmotor. De van belőle 2,0 literes szívó benzines és dízelmotoros is. Az ára nagy szórást mutat, de 600 ezer forinttól indul.

Citroen C3 Pluriel: A tetőkeretes kabriólimuzinból a hátfal lehajtásával pick-upot csinálhatunk vagy a motoros vászontető zárásával és tetőívek leszedésével teljes kabriót. Az alapmotor az 1,4 literes blokk, 75 lóerővel. Ez a modell 164 km/órás végsebességet érhet el. Az erősebb Plurielt az ezerhatos benzines hajtja, SensoDrive félautomata sebességváltóval. A népszerűbb modelljének teljesítménye 109 lóerő, a legnagyobb sebesség 188 kilométer óránként. Az ára szintén nagy szórást mutat, de 1 millió forintért igen jó állapotúkat találni.

Importált, használt kocsikból ezek a magyarok kedvencei

Egyébként idén júniusban a DataHouse adatai szerint 9 422 import használt személyautó került hazai forgalomba. Ez a mennyiség az előző hónaphoz képest 2 százalékos növekedést jelent, ugyanakkor a tavaly júniusi mennyiségtől 12 százalékkal marad el.

A 2023 első félévében behozott használt személyautók több mint harminc százalékát három márka: a Volkswagen (12,6%), az Opel (9,1%) és a Ford (9%) gyártmányai teszik ki. Ezeket a márkákat az Audi, a Mercedes és a BMW követte a listán. A Toyota a tavalyi negyedik helyéről mostanra a hetedik helyre csúszott vissza.

A használtautó-import mennyisége az év első félévében összesen 53 524 volt, ami 22 százalékkal marad el az előző év hasonló időszakában regisztrált 68 969-es értéktől. Ugyanebben az időszakban a hazai autópark másik utánpótlási forrásának számító újautó-eladások száma 57 559 volt, ami alig néhány tized százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi 57 408-as mennyiséget.


Ne hagyd ki!