Magyarországon is népszerű márka áll az élen
Fotó: Shutterstock

Itt a friss lista, ezek a világ legmegbízhatóbb autómárkái

Több százezer gépjármű adatai alapján idén is elkészítették a 24 legmegbízhatóbb autómárka listáját. Itthon is igen elterjedt és népszerű márka került az élre.


Ezek lehetnek a legmegbízhatóbb autómárkák manapság

Idén is elkészítette a listáját a Consumer Reports (CR) a világ 24 legmegbízhatóbb autómárkájáról. A független kutatásban mintegy 300 ezer autó adatait hasonlították össze. A felsorolás első helyén a Toyota áll 2022-ben, ami Magyarországon is szép számokat mutat az új autóeladásoknál. De nézzük a lista első tíz helyezettjét és a kapott pontjaikat:

  1. Toyota – 72 pont
  2. Lexus – 72 pont
  3. BMW – 65 pont
  4. Mazda – 65 pont
  5. Honda – 62 pont
  6. Audi – 60 pont
  7. Subaru – 59 pont
  8. Acura – 57 pont
  9. Kia – 54 pont
  10. Lincoln – 54 pont

Megbízhatóbbak lehetnek a hibridek, mint a tisztán elektromos járművek

A két listavezető számos hibrid járművel van jelen a világpiacon. A tisztán elektromos modelleket gyártó Tesla a 19. helyen végzett, amíg az új technológiákkal felszerelt Mercedes-Benz modellek a 24. helyen. A VG megjegyzi, hogy az elektromos autókról egyelőre kevesebb tapasztalattal rendelkezhetnek a gyártók, ezért több hibát elkövethetnek a fejlesztésükkor. Ez lehet a magyarázata annak, hogy az ilyen járművekre fókuszáló márkák hátrébb vannak a listán. A hibridek előnye, hogy kiforrottabb a technológiájuk.

A mai hibridek ugyanolyan csendesek, gyorsak és kényelmesek, mint a benzines alaptípusok. Megbízhatóság szempontjából az elektromosak nem állnak jól, sőt, a legtöbb átlag alatt teljesített. (…) Az elektromos autóké új technológia, a legtöbb gyártónak egyszerűen nincsen tapasztalata a szükséges erőátviteli rendszerek építésében

- nyilatkozta Jake Fisher, a CR tesztelési igazgatója.

A szekértő hozzátette, hogy a luxusautóknak és az elektromosaknak is nagy hibájuk, hogy túl gyorsan akarják teletömni azokat vadonatúj technológiákkal, amikre „nincsenek felkészülve”.

Ezek most a legkapósabb új autók idehaza

2022 első kilenc hónapjában 99 ezer 819 új személygépkocsit és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, 10,8 százalékkal, azaz 12 145 autóval kevesebbet, mint tavaly a hasonló időszakban.

A márkák között első a Toyota (11 591 jármű), második a Ford (10 750), harmadik a Suzuki (9408), negyedik a Volkswagen (9063), ötödik a Kia (6452).

A modellek versenyében az Év Magyar Autója 2022 közönségdíjas esztergomi Suzuki S-Cross vezet, második a Kia Ceed, harmadik az Év Magyar Autója 2021 díjas Suzuki Vitara.

Sportkocsi kategóriájában a Ford Mustang (107 autó), a luxusautók között a Mercedes-Benz S-osztály (302) a leginkább kapós.


Ne hagyd ki!