Plasztikkártyák egy barna pénztárcában

Már csak bő két hónapig tehetik meg a Széchenyi Pihenő kártyások, hogy szabadon, az alszámláktól függetlenül költsék el az egyenlegükön lévő pénzt. A keresztzsebes felhasználásra december 31-ig van ugyanis lehetőség.


Keresztzsebes felhasználás

A koronavírus-járványra való tekintettel április 25. óta van lehetőségük a Szép-kártyásoknak arra, hogy az egyes alszámlákon (szálláshely, vendéglátás és szabadidő) lévő pénzüket egy másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás ellenértékének megfizetésére is felhasználhatják. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például a szállásra és szabadidőre kérvényezett összegeket fel lehet használni vendéglátóhelyek látogatására is. A keresztzsebes felhasználást lehetőségével azonban csak december 31-ig élhetnek a kártyabirtokosok.

A Napi.hu a közelgő határidő kapcsán áttekintette, hogy az egyes bankoknál mennyi pénz található még a cafeteriás kártyákon. Az 1,8 millió kártyabirtokossal bíró OTP Bank arról tájékoztatta a portált, hogy a náluk vezetett kártyákon október közepén mintegy 100 milliárd forintnyi feltöltés található. A K&H azt közölte: a 260 ezer ügyfél kártyáin átlagosan 50 000 forint körüli egyenlegek vannak.

Az MKB ugyan nem közölte, hogy összesen mennyi pénz található még a cafeteriás kártyákon, de vélhetően még jelentős összegek várnak felhasználásra – jegyzi meg a lap.

Megugrottak a költések

Az MKB egyben azt is közölte: a keresztzsebes felhasználási lehetőségnek köszönhetően 2021. első nyolc hónapjában a pénzintézetnél Szép-kártyával rendelkező ügyfelek annyit költöttek, mint 2020. 12 hónapjában összesen.

Így biztosak lehetünk abban, hogy 2021. nagy rekordot hozó év lesz az MKB Szép-kártyánál

- közölték a lappal.

A K&H Bank hasonlóról számolt be: idén nyolc hónap alatt 19 milliárd forintot, azaz többet költöttek a náluk vezetett Széchenyi Pihenő kártyákról, mint tavaly egész évben. Év végéig akár a 25 milliárd forintot is meghaladhatja az elköltött összeg.

A Napi.hu szerint a bankok által közölt adatok alapján 150-170 milliárd forintnyi tétel lehet még a különböző alszámlákon.

A portál megjegyzi: figyelembe véve, hogy az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag nem volt őszi-téli turisztikai szezon - ami idén sem kizárható -, valamint a pandémia miatt hozott védelmi intézkedések a szabadidős tételek normál felhasználási helyei (például az edzőtermek) bezárhatnak, érdemes még most gondoskodni az egyenlegek felhasználásáról a keresztzsebes rendszer lezárultáig.


The Conversation

Friss

Szürke blúzos fiatal lány munkavállaló meditál egy asztalnál, amin van egy laptop, egy füzet és egy toll,, nyugodt, kiegyensúlyozott a munkahelyén a négynapos munkahét miatt, zöld növények vannak a háttérben
Fotó: Shutterstock

Újabb vállalat állt át a négynapos munkahétre, nálunk mikor várható?

Az egyesült királyságbeli Atom Bank csatlakozott a négynapos munkarendre átálló cégekhez. A brit bank lépésének különlegessége, hogy az összes dolgozójára kiterjesztette a formabontó üzletpolitikát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A Baleár-tenger partján fekvő spanyol város, Valencia épületei és autói naplementében
Fotó: Shutterstock

A pokolba kívánják az amerikai bankokat a spanyol lakástulajdonosok

A pandémia alatt elképesztő mértékben nőtt az otthonukból kilakoltatott polgárok száma Spanyolországban. Az utcára került emberek az amerikai befektetőket okolják, akik több ezer ingatlant birtokolnak és kíméletlenül kitesznek mindenkit, aki nem fizet. Odáig fajultak a dolgok, hogy háborút indítottak a "karvalytőkések" ellen.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Egy férfi a laptopját nyomkodja, ami ERROR hibaüzenetet jelenít meg egy piros háttéren, szemben a férfivel egy nő könyvet olvas
Fotó: Shutterstock

Hibázott a Microsoft, a Windows összes verziója veszélybe kerülhet

Biztonsági szakértők egy olyan fenyegetést fedeztek fel a Windows Installer programjában, amely a legrosszabb esetben felhasználók milliárdjait károsíthatja meg-írja a Gizmodo a Bleeping Computerre hivatkozva.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!