Az iPhone új operációs rendszerébe, az iOS 15-be eddig még nem látott biztonsági funkció került.


Adathalászok kíméljenek

Igen hasznos szolgáltatással bővítette adatvédelmi eszköztárát az Apple. Az új iOS 15-ben be lehet állítani egy (vagy több) „fantom" e-mail címet, amelynek segítségével a felhasználók elrejthetik a valódi levelezési címüket. Az újítás a „Hide my email", azaz az e-mail-cím elrejtése nevet viseli. A funkcióval egyedi, véletlenszerű e-mail címeket lehet generálni, amelyek a személyes fiókokba továbbítják az üzeneteket. Ez azt jelenti, hogy ha szeretnél feliratkozni egy hírlevélre, vagy egyszerűen kitölteni egy netes űrlapot, akkor ezentúl nem kell a privát e-mail címedet megadnod. A fantom e-mailek továbbítják a számodra kívánatos leveleket, információkat anélkül, hogy a küldő szolgáltató, vállalat, vagy weboldal megismerné a valódi címedet. A felhasználók annyi ideiglenes címet hozhatnak létre, amennyit csak szeretnének, ráadásul bármikor törölhetők a használaton kívüli „fantomok". Sajnos a valósághoz hozzá tartozik, hogy a funkciót csak azok vehetik igénybe, akik előfizettek az iCloud+ szolgáltatásra, amelynek a legolcsóbb díjcsomagja Magyarországon havonta 299 forintba kerül.

Az e-mail cím elrejtésének beállítása:

  1. Először fizess elő az iCloud+ szolgáltatásra.
  2. Ha ez megvan, akkor a beállítások menüpontban kattints a készüléked azonosítójára, az Apple ID-re.
  3. Kattints az iCloud-ra – itt fel lesz tüntetve, hogy milyen előfizetői csomagod van.
  4. Kattints az e-mail-cím elrejtése (Hide My Email) gombra.
  5. Menj rá az új e-mail cím hozzáadása (Create New Address) menüpontra.
  6. Töltsd ki az űrlapot.
  7. És kész is. A létrehozott e-mail címeket bárhol használhatod, garantáltan továbbítani fogják az üzeneteidet az Apple ID e-mail fiókodba.
The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!