Szürke kabátos, kék farmeres férfi fogja a rózsaszín felsős, szőke hajú kislánya kezét egy forgalmas úton

10 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy kínai férfit, aki 2012 és 2020 között két fiát és három lányát átszámítva csaknem 10 millió forintért eladta- derült ki a bírósági ítéletből.Előre megfontoltan

Az északnyugat-kínai Hopej tartományban található bíróság által közzétett dokumentumból kiderült, hogy a férfi nyolc év alatt összesen 180 ezer kínai jüant, átszámítva nagyjából 9 millió 250 ezer forintot keresett azzal, hogy öt gyermekét más embereknek eladta.

A nyomozók megállapították, hogy a bűnös a feleségével kizárólag azért vállalt gyereket, hogy később eladhassák őket. A vádlottak 20 és 80 ezer jüan (1-4 millió forint) közé árazták be a kicsiket.

Az öt gyermek közül négyet egy Li nevű közvetítő és annak menye, Duan segítségével adtak el, akik nagyjából 185 ezer forintért vállalták a feladatot. Az ötödik kisbabára egy olyan nő tartott igényt, akivel a házaspár a szülészeten találkozott.

Kellően szigorú?

A bíróság a fővádlottak mellett a közvetítőket is börtönbüntetésre ítélte.

A The South China Morning Post hírportál tájékoztatása szerint a gyermekkereskedelem az 1980-as és 1990-es években gyakori bűncselekménynek számított az országban, különösen azután, hogy Kína bevezette az egygyermekes családpolitikát. Utóbbit 2015-ben megszüntette a kormány, a gyermekkereskedelem azonban napjainkban is jelen van az államban.

A kínai közbiztonsági minisztérium szeptemberi statisztikája szerint 2021-ben 666 gyermekrablási esetet regisztráltak. Ez a szám 2012-ben 6000 volt.

The Conversation

Ne hagyd ki!