Szürke kabátos, kék farmeres férfi fogja a rózsaszín felsős, szőke hajú kislánya kezét egy forgalmas úton
Fotó: Shutterstock

Saját gyermekeivel kereskedett a 10 év börtönre ítélt férfi

10 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy kínai férfit, aki 2012 és 2020 között két fiát és három lányát átszámítva csaknem 10 millió forintért eladta- derült ki a bírósági ítéletből.Előre megfontoltan

Az északnyugat-kínai Hopej tartományban található bíróság által közzétett dokumentumból kiderült, hogy a férfi nyolc év alatt összesen 180 ezer kínai jüant, átszámítva nagyjából 9 millió 250 ezer forintot keresett azzal, hogy öt gyermekét más embereknek eladta.

A nyomozók megállapították, hogy a bűnös a feleségével kizárólag azért vállalt gyereket, hogy később eladhassák őket. A vádlottak 20 és 80 ezer jüan (1-4 millió forint) közé árazták be a kicsiket.

Az öt gyermek közül négyet egy Li nevű közvetítő és annak menye, Duan segítségével adtak el, akik nagyjából 185 ezer forintért vállalták a feladatot. Az ötödik kisbabára egy olyan nő tartott igényt, akivel a házaspár a szülészeten találkozott.

Kellően szigorú?

A bíróság a fővádlottak mellett a közvetítőket is börtönbüntetésre ítélte.

A The South China Morning Post hírportál tájékoztatása szerint a gyermekkereskedelem az 1980-as és 1990-es években gyakori bűncselekménynek számított az országban, különösen azután, hogy Kína bevezette az egygyermekes családpolitikát. Utóbbit 2015-ben megszüntette a kormány, a gyermekkereskedelem azonban napjainkban is jelen van az államban.

A kínai közbiztonsági minisztérium szeptemberi statisztikája szerint 2021-ben 666 gyermekrablási esetet regisztráltak. Ez a szám 2012-ben 6000 volt.

Ne hagyd ki!