Piros felsős, kék nadrágos nő vizet akar inni a repülőn, de fogja a fejét, mert le akarják szállítani, amiért levette a maszkját

Képünk illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Nem engedték vizet inni, milliárdokra pereli a légitársaságot

Egy 68 éves amerikai nő 10 millió dolláros, átszámítva több mint hárommilliárd forintos kártérítést követel a Southwest Airlines légitársaságtól, miután leszállították egy járatról, amiért levette a maszkját, hogy igyon-írja az Insider.


Nincs kivétel

Medora Clai Reading a New York-i kerületi bíróságon perelte be a légitársaságot. A periratból kiderült, hogy a nő légzési és vércukor problémákkal, szívbetegséggel, valamint klausztrofóbiával küzd. Állítása szerint előre jelezte egészségügyi állapotát a társaság munkatársának, mikor megvette a Washington D.C-ből a floridai Palm Beach-re tartó (kb. 2,5 óra) járatra a jegyét. A dolgozó az információ birtokában direkt az utastér elejére foglalt jegyet a nőnek. Úgy tűnt, miden rendben van, a becsekkolásnál azonban már gondok merültek fel.

Közvetlenül a beszállás előtt ismét jelezte, hogy le kell majd vennie a maszkot a repülőút során, hogy igyon és bevegye gyógyszereit. A Southwest alkalmazottjai figyelmeztették, hogy nem veheti le a maszkját, illetve közölték, hogy nem érdekli őket a nő egészségügyi állapota-olvasható a keresetben. A nő a „dorgálás” ellenére felszállt a gépre.

„Minket ez nem érdekel”

Az indulásra várva Reading kért egy üveg vizet az egyik légiutaskísérőtől. A nő elmondása szerint elővette egészségügyi mentesítési igazolását, hogy bizonyítsa, valóban szüksége van a gyógyszereire, illetve folyamatosan hidratálnia kell magát. A légiutaskísérő erre közölte, őket nem érdekli, hogy milyen problémái vannak, az arcát pedig folyamatosan el kell takarnia az út során.

Reading végül levette a maszkját, hogy igyon. Erre a légiutaskísérő kiabálni kezdett vele, majd mikor a nő ismét megpróbálta elmagyarázni, hogy szüksége van a vízre, újra ráordított, hogy ne jártassa a száját, ha nem visel maszkot. A 68 éves asszonyt végül leszállították. A periratban kifejtette, hogy miközben könnyes szemekkel elhagyta a repülőt, összefutott a pilótával, aki gúnyosan kinevette. A mimikáját tökéletesen meg tudta figyelni, ugyanis a pilótán nem volt maszk.

Az már csak hab a tortán, hogy jogosult lett volna a repjegy teljes árának visszatérítésére, de az összeget a mai napig sem kapta meg.

Végül pert indított a vállalat ellen, 10 millió dolláros kártérítést követel.

Miután leszállították, néhány rendőr a segítségére sietett, akik megjegyezték, hogy mostanában túl gyakran történnek hasonló esetek, többnyire a Southwest utasaival.

A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal tájékoztatása szerint a légitársaságok dolgozói 2021-ben 5981 szabályszegő utast jelentettek, ebből 4290 esetben a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok miatt kellett intézkedni.

Ne hagyd ki!