Halálos beteg nyugdíjasokat vágott át a termékbemutatós maffia
Photo by Danie Franco on Unsplash

Halálos beteg nyugdíjasokat vágott át a termékbemutatós maffia

Lézeresen gyógyító karórát, rezgéssel operáló elektromos ágytakarót kínáltak százezrekért.


Átverő-show

Ötvenketten ülnek a vádlottak padján, akik az ügyészség szerint több száz idős embert csaptak be azzal, hogy gyógyíthatatlan betegek, és termékbemutatókon használhatatlan egészségügyi termékeket adtak el nekik - adta hírül az RTL Híradója. A csalókat már három éve megvádolták, de a koronavírus járvány eddig hátráltatta a szombathelyi bíróságon folyó pert, amiben a legsúlyosabb ítélet akár tíz év fegyház is lehet.

Lézeresen gyógyító karórák

A zsúfolásig megtelt teremben egy gombostűt sem lehetett leejteni, amikor az ügyész belekezdett több órás vádbeszédébe. Erőteljes hangon sorolta a vádlottak bűnlajstromát, akik közömbös arccal hallgatták a fejükre rótt súlyos bűncselekményeket. Ötvenketten ültek a vádlottak padján, egy valóságos maffia, amely megtévesztéssel szerezte millióit. Erkölcsi színvonalukat jól mutatja, hogy szándékosan gyógyíthatatlan betegségben szenvedő nyugdíjasokra vetették ki hálójukat, akiket gyógyhatással nem rendelkező termékek vásárlására beszéltek rá. Az aljas bűnbanda 350 idős embert károsított meg 96 millió forint értékben.

Elektromos ágytakarók

A vádlottak három városban lévő telefonos központjuk segítségével hat városban szerveztek termékbemutatókat. A bűnszövetkezetet két ember irányította, akik kiképezték bűntársaikat, hogy miként tévesszék meg az áldozatokat. Például egészségügyi dolgozónak, orvosnak adták ki magukat, hogy jobban el tudják hitetni az idős emberekkel termékeik fantasztikus gyógyhatásait. Egészségügyi felméréseket végeztek, melyek eredménye mindig az lett, hogy a nyugdíjasok borzalmas állapotban vannak, de majd ők segítenek. A két főbűnös akár 10 év fegyházat is kaphat csalásért.


Ne hagyd ki!