Lézeresen gyógyító karórát, rezgéssel operáló elektromos ágytakarót kínáltak százezrekért.


Átverő-show

Ötvenketten ülnek a vádlottak padján, akik az ügyészség szerint több száz idős embert csaptak be azzal, hogy gyógyíthatatlan betegek, és termékbemutatókon használhatatlan egészségügyi termékeket adtak el nekik - adta hírül az RTL Híradója. A csalókat már három éve megvádolták, de a koronavírus járvány eddig hátráltatta a szombathelyi bíróságon folyó pert, amiben a legsúlyosabb ítélet akár tíz év fegyház is lehet.

Lézeresen gyógyító karórák

A zsúfolásig megtelt teremben egy gombostűt sem lehetett leejteni, amikor az ügyész belekezdett több órás vádbeszédébe. Erőteljes hangon sorolta a vádlottak bűnlajstromát, akik közömbös arccal hallgatták a fejükre rótt súlyos bűncselekményeket. Ötvenketten ültek a vádlottak padján, egy valóságos maffia, amely megtévesztéssel szerezte millióit. Erkölcsi színvonalukat jól mutatja, hogy szándékosan gyógyíthatatlan betegségben szenvedő nyugdíjasokra vetették ki hálójukat, akiket gyógyhatással nem rendelkező termékek vásárlására beszéltek rá. Az aljas bűnbanda 350 idős embert károsított meg 96 millió forint értékben.

Elektromos ágytakarók

A vádlottak három városban lévő telefonos központjuk segítségével hat városban szerveztek termékbemutatókat. A bűnszövetkezetet két ember irányította, akik kiképezték bűntársaikat, hogy miként tévesszék meg az áldozatokat. Például egészségügyi dolgozónak, orvosnak adták ki magukat, hogy jobban el tudják hitetni az idős emberekkel termékeik fantasztikus gyógyhatásait. Egészségügyi felméréseket végeztek, melyek eredménye mindig az lett, hogy a nyugdíjasok borzalmas állapotban vannak, de majd ők segítenek. A két főbűnös akár 10 év fegyházat is kaphat csalásért.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!