Dollárjellel díszített szütyőt ad át egy ember egy másik embernek, akinek már van kettő zsák a kezében
Fotó: Shutterstock

Eladta a csapatot, de a búcsút emlékezetessé tette a tulajdonos

Az Iowa Cubs baseball csapat alkalmazottjai irigylésre méltóan zárhatták le a 2021-es évet. Legnagyobb meglepetésükre a csapat tulajdonosa összesen 600 ezer dollárnyi, azaz nagyjából 195 millió forintnyi bónuszt osztott ki közöttük közvetlenül karácsony után.


Karácsonyi meglepetés

A busás jutalomban részesített 23 alkalmazott nem is sejtette, hogy mire készül az Iowa Cubs tulajdonosa, a 83 éves Michael Gartner, amikor karácsony után három nappal behívatta őket munkahelyükre. Mielőtt belemerülnénk a részletekbe, fontos megjegyezni, hogy az említett napon jelentették be, hogy a csapatot eladják az Endeavour médiaóriás leányvállalatának, a Diamond Baseball Holdingsnak. A dolgozókat ebből kifolyólag azzal az ürüggyel hívatták be, hogy felvegyék új névjegykártyáikat.

Legnagyobb örömükre a kártyák mellé egy nagy rakás pénzt is kaptak munkájuk elismeréseként.

Nagylelkű felajánlás

Mint említettük, Gartner összesen 600 ezer dollárt osztott ki közöttük. A pontos összeget a csapatnál eltöltött évek száma alapján határozták meg. Ez azt jelenti, hogy a karbantartóktól kezdve a marketingeseken át egészen a könyvelésig, 2000 dolláros bónuszban részesültek az alkalmazottak minden egyes ledolgozott évük után. A leghűségesebb munkavállaló 35 éve erősíti a csapatot, ezért ő 70 ezer dollárt, nagyjából 23 millió forintot vihetett haza. A „sereghajtó” is szép összeggel, egészen pontosan 4000 (1,3 millió forint) dollárral gazdagodott.

Gartner nem nyilatkozott a jutalmakkal kapcsolatban, a kommunikációs vezető, Scott Sailor viszont elmondta, hogy nagyon sokat jelentett a dolgozóknak a felajánlás, akik általában reggeltől estig szakadatlanul dolgoznak. A bónuszokat a csapat bevételeiből finanszírozták.

Gartner nem árulta el, hogy mennyiért vette meg a minor-league-ben (másodosztály, de szokták utánpótlás osztálynak is nevezni) játszó csapatot az Endeavor, de az amerikai Forbes 2016-ban 30 millió dollárra becsülte az Iowa Cubs értékét.

Ne hagyd ki!