Bolti és online területek ellátására is keres munkatársakat a cég.


Nem csak szezonális jelleggel

Október elején toborzókampányt indított a magyarországi Tesco a megnövekedett forgalom és a karácsony előtti időszakban még tovább fokozódó kereslet kiszolgálására – derül ki a cég közleményéből.

A vállalat 500 áruházi kollégát tervez felvenni a bolti és online területek ellátására. A cég karrierportálján keresztül, nem csak szezonális jelleggel az alábbi pozíciókra várja a jelentkezéseket:

  • pénztáros,
  • áruházi munkatárs,
  • bolti eladó,
  • az online vásárlást segítő áru-összekészítő és kiszállítási asszisztens.

Pótolnák a kiesett munkaerőt 

Folyamatosan alkalmazkodnunk kell az éppen aktuális járványhelyzet miatt átalakuló munkaerőpiachoz, és azt látjuk, hogy a jelenléti oktatás elindulásával párhuzamosan csökkent a diákmunkaerő elérhetősége. A toborzási kampányunk kiemelt célja, hogy már jóval a karácsonyi csúcsidőszak előtt pótoljuk a kiesett munkaerőt azokban az áruházakban, ahol jelenleg nem teljes létszámmal üzemelünk

– mondta Szigeti Barbara, a Tesco-Globál Zrt. HR-vezetője.

A cég a karácsony előtti időszak fokozódó keresletére való felkészülés mellett az általánosságban megnövekedett forgalomra is hivatkozik a toborzókampányának elindításával kapcsolatban. A KSH adatai szerint az élelmiszer-kiskereskedelemben az élelmiszer-jellegű vegyes üzletek forgalma júliusban 5 százalékkal nőtt éves szinten, miközben a május-júliusi időszakban 22 500 fővel kevesebb ember dolgozott a kereskedelemben, mint 2020 azonos időszakában.

Extra szabadnapok gyermekeseknek

A cég közleményéből kiderül az is, hogy a családos munkavállalóknak extra szabadnapokat biztosít a cég:

  • az újdonsült apukák 10 nap fizetett szabadságot kapnak (ami a törvény szerint járó szabadnapok számának kétszerese),
  • a háromévesnél idősebb gyermeket örökbe fogadóknak 8 hét fizetett szabadságot biztosítanak (ebben az esetben amúgy nem jár jogszabályban előírt szabadság),
  • a 18 év alattiakat nevelők évente 4 hét nem fizetett szabadságot vehetnek ki.
A napokban írtunk arról, hogy a belépő szintű vezetői bért bruttó 1,2 millió forint fölé emelte az Aldi, amely céges autóként a korábbi Audi A4 helyett 3-as BMW-t kínál fel erre a pozícióra.
Augusztusban pedig arról számoltunk be, hogy a hivatalos céges beszámolók alapján kiderült, mely Magyarországon működő boltláncban vásároltak tavaly a legtöbben. A sorrendet itt olvahatja el.
The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hamarosan érkezik Donald Trump közösségi platformja

Donald Trump bejelentette, hogy 2022-ben hivatalosan is érkezik a saját, TRUTH Social nevű közösségi média platformja, amellyel a nagy technológiai vállalatok „zsarnoksága" ellen venné fel a harcot, valamint biztosítaná a szabad véleménynyilvánítást.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb hét, újabb büntetés: halmozza a rekordokat a Facebook

Az Egyesült Királyság versenyfelügyelete (CMA) magyar forintban számolva több tízmilliárdos büntetést szabott ki a Facebook-ra, mert a közösségi óriás szándékosan megszegte a szigetország versenyjogi szabályait.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Ellepték a katasztrófaturisták a konténerhajókkal teletömött kikötőket

Néhány hónapja valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy valami jó is kisülhet a hajózási iparág vergődéséből. Mint kiderült, rengetegen kíváncsiak az óriási teherhajókra, az érdeklődők ellepték a világ nagyobb kikötőit. Az eredmény? Fellendült a turizmus.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!