Wellnessre szól az ünnepi szállásfoglalások több mint fele Magyarországon
Fotó: Shutterstock

Karácsonykor wellnesseznél? Nagy  szórás az árakban

Több wellnesshotel készül speciális ajánlatokkal a karácsonyi időszakra hazánkban. A szolgáltatásaik igen népszerűek ebben az időszakban, hiszen wellnessre szól az ünnepi szállásfoglalások több mint fele Magyarországon.


Népszerű a karácsonyi wellness

Jellemzően 3-4 éjszakára szólnak és december 23-ával kezdődnek a karácsonyi wellnesses szállásfoglalások. A Szallas.hu-n elérhető szálláshelyek egy része most is foglalható az említett időszakra. Egyébként az eddigi ünnepi foglalások több mint fele wellnesst kínáló szálláshelyre szól – írja a VG.

Például két felnőttnek és két 14 éven aluli gyermeknek három éjszakára Hajdúszoboszlón találni 90 ezer forintért vendégházat félpanzióval. Viszont a négycsillagos szállodák jellemzően a vendégházi kategória duplájába kerülnek. Emellett a 2-30 fős kiadó apartmanok ára 36 ezer és 567,5 ezer forint között mozog ebben az időszakban.

A legdrágább karácsonyi ajánlatok között akad mátraházi négycsillagos wellness szálloda csaknem 680 ezer forintért egy családnak. 612 ezerért pedig az Aquaworld használatát is magában foglaló ünnepi wellnessajánlat is elérhető Budapesten.

Ekkora kerettel készülhetnek a karácsonyra a magyarok

A Cofidis Hitelmonitor friss, 18-69 év közöttiek körében végzett reprezentatív kutatásából kiderül, hogy átlagosan 100 ezer forintot szánnak a magyarok az idei karácsonyra, amelyből mintegy 47 500 forint értékben kerülhetnek meglepetések a karácsonyfák alá. Három év alatt nagyjából 20 százalékkal, 58 százalékra csökkent azok száma, akik vásárolnak ajándékot.

A válaszadók több mint harmada nyilatkozta, hogy kevesebb pénzből úszná meg az ünnepet, mint tavaly. Nagyjából minden ötödik magyar pedig egyáltalán nem készül költeni a karácsony miatt.

A magyarok 20 százaléka kényelmesen kijön a jövedelméből, míg négyötödének hiányos a családi kasszája. Ez a hiány havi szinten a többségnek mintegy 200 ezer forintot jelent, ennyi kellene még pluszban a kényelmes élethez. Az élelmiszerárak emelkedése miatt július óta átlagosan 30 ezer forinttal többet költenek a megkérdezettek konyhapénzre, és a következő hónapokban további drágulásra számítanak. Jelenleg havonta átlagosan 142 ezer forintot költenek élelmiszerre

- áll a Cofidis közleményében.

A felmérésből az is kiderül, hogy a magyarok kétharmada készül karácsonyfát állítani. Nagyjából azonos arányban vannak akik az élőt és akik a műfenyőt preferálják. A fára legtöbben 10 ezer forint körül szánnak, a dekorációra viszont csak a válaszadók negyede költene.

Ne hagyd ki!