A Delta Air Lines légitársaság kék inges légi tisztje, munkavállalója kék maszkban járja a repülőt és gyűjti a szemetet egy fekete szemeteszsákba
Fotó: Unsplash

Vacakul áll a cég, de a dolgozóinak így is szép jutalmat adott

Annak ellenére, hogy a Delta Air Lines amerikai légitársaság milliárdos veszteséggel zárta legutóbbi negyedévét, busás jutalomban részesíti mind a 75 000 munkavállalóját-írja az Insider.


Remek évindító

A Delta a napokban közzétette tavalyi, negyedik negyedéves pénzügyi eredményeit. A társaság 408 millió dolláros, átszámítva közel 126,5 milliárd forintos vesztességgel zárta az év utolsó három hónapját. A rossz teljesítmény hátterében az emelkedő üzemanyagköltségek és koronavírus-járvány omikron variánsának rohamos terjedése áll. Csak az elmúlt négy hétben több mint 8000 munkavállaló esett ki, miután pozitív koronavírus tesztről számoltak be.

A fent részletezett adatok tükrében igazi meglepetésként robbant a hír, hogy a Delta a pandémia kezdete óta először idén végre megjutalmazza dolgozóit. Az ágazati válság és a rossz év végi eredmények ellenére a légitársaság 280 millió dolláros profittal zárta a 2021-es évet. A nyereségből 108 millió dollárt visszaoszt az alkalmazottaknak. Jelenleg több mint 75 ezer ember dolgozik a cégnél, így minden munkavállaló körülbelül 1250 dolláros (387 500 forint) jutalomra számíthat.

Ha van miből, akkor jár a jutalom

A folyamatos kihívások közepette, beleértve történetünk egyik legnehezebb üdülési időszakát, amivel valaha találkoztunk, Ti továbbra is egyre magasabb szinten teljesítetek, és páratlan szolgáltatást nyújtotok ügyfeleinknek. Mindig vigyáztok egymásra, az ügyfeleinkre és az általunk kiszolgált közösség tagjaira. És mindezt kiválóan, odafigyeléssel és együttérzéssel teszitek, ez különbözteti meg a Deltát (más társaságoktól)

-írta Ed Bastian, a Delta vezérigazgatója alkalmazottjainak küldött levelében.

Az Insider megjegyzi, hogy az idei jutalom jócskán elmarad a 2019-es összegtől, akkoriban 1,6 milliárd dollárt osztottak szét a dolgozók között (egy ember nagyjából kéthavi fizetésének megfelelő összegben részesült).

Ne hagyd ki!