Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.
Nagy a kereslet

Mint arról beszámoltunk, a jelentős áremelkedés ellenére nagyon sokan vásárolnának használt autót. Arról, hogy miért drágulnak az új és a használtautók, ebben a cikkünkben olvashat bővebben. Mindezt alátámasztja egy friss statisztika arról, hogy a három nyári hónapban több mint 202 ezer használtautó-átírásra került sor, illetve idén szeptemberig 534 400 személygépkocsi cserélt gazdát, 3,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Rekordeladások

A JóAutók.hu adatai szerint tavaly nyáron ennél is magasabb, közel 216 ezres forgalmat mértek június és augusztus között, de ez egyértelműen a koronavírus-járvány miatt bevezetett tavaszi lezárások során kiesett vásárlások pótlásának hatása volt. Az előrejelzések alapján az őszi hónapok is hasonló ütemben zajlanak, így megdőlhet a 2019-ben beállított 808 ezres éves csúcs. Az okok a következők: sok vásárló az új autók áremelkedése, valamint az egyre súlyosabb chiphiány következtében jelentősen megnőtt szállítási határidők miatt a használtautó-piacon keresi következő autóját.

Modellek, árak

A magyarországi használtautó-piacon leggyakrabban alsó-középkategóriás személyautók, illetve kisautók cserélnek gazdát. Az alsóközépkategória legnépszerűbb modelljei az Opel Astra, a Ford Focus és a Volkswagen Golf. A kisautók listáját magasan a Suzuki Swift vezeti, amelyet az Opel Corsa és a Volkswagen Polo követ. A leggyakoribb tíz modell között a felsőközépkategória a Volkswagen Passattal és a BMW 3-as szériával képviselteti magát.

Az árak egy év alatt átlagosan 1 millió forinttal, mintegy 33 százalékkal drágultak. Tavaly decemberben a hirdetési átlagár 3,1 millió forint volt, 2021 márciusában már 3,7 millió forint felett jártak.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!