Avokádó, narancs, banán, paradicsom, alma, bor és egyéb Lidl-ben vásárolt termékek Lidl-ös szatyrok előtt

A Lidl jövő év márciusában megemeli brit dolgozói alapbérét. Az emelésnek köszönhetően a német tulajdonú cég lesz a dolgozóinak legtöbbet fizető áruházlánc a szigetországban.A legjobb szupermarket?

A Lidl a kedvezőbb bérekkel szeretné meghálálni a „frontvonalban" dolgozó munkavállalóinak a koronavírus-járvány alatt tanúsított helytállásukat.

A belépő órabérek 2022 márciusától

  • a Londonon kívüli áruházakban 9,5 fontról 10,1 fontra nőnek,
  • London területén 10,85 fontról 11,3 fontra nőnek,
  • műszakpótlékokkal pedig elérhetik a 12,25 fontot is.

A Lidl bejelentése közvetlenül azután érkezett, hogy a kormány közzétette a szigetország munkaerőpiaci adatait. A munkaadók továbbra is munkaerőhiánnyal küzdenek, ami főleg a vendéglátóipari és a kiskereskedelmi szektort érinti.

Októberben 1,17 millióra nőtt a betöltetlen álláshelyek száma az Egyesült Királyságban, ami csaknem 400 ezerrel több, mint a járvány előtt.

Csábító bérek

A Lidl tájékoztatása szerint több mint 21 ezer alkalmazottja érintett az emelésben, ami a munkavállói állományának 80 százalékát jelenti. Egyesek akár hat százalékos emelést is tapasztalhatnak.

Összehasonlításképp a brit minimálbér a 23 év feletti lakosok számára 2022 áprilisában 8,91 fontról 9,5-re fog emelkedni.

A Lidl szigetországi riválisai, a Tesco és az Aldi jelenleg 9,55, a Sainsbury's, a Waitrose és a Co-op 9,5, az Asda pedig 9,18 fontot fizet óránként. Az emelés körülbelül 18 millió fontos, azaz nagyjából 7,8 milliárd forintos többletköltséget jelent a cégnek.

A Lidl lépése nem megalapozatlan, jelenleg 850 üzlete van Nagy-Britanniában, amit 2023-ig 1000-re akar bővíteni. Rengeteg új alkalmazottra lesz szüksége a munkaerőhiány kellős közepén, ezért kénytelen megnyerő bérekkel csábítani a leendő dolgozókat.

Ne hagyd ki!