A Sony PlayStation 5 konzolja a hozzá tartozó joystickkal egy világos környezetben
Fotó: Shutterstock

Nem bír egymással a PS és az Xbox, most a Sony készül valamire

A Sony idén nyáron új előfizetői szolgáltatást indít, hogy növelje PlayStation konzoljainak eladásait, illetve versenyben maradjon a Microsoft kísértetiesen hasonló rendszerével.


Éleződik a verseny

A vállalat a napokban jelentette be, hogy a meglévő PlayStation Plus és PlayStation Now szolgáltatásait egyetlen előfizetéses szolgáltatásba, a PlayStation Plusba fogja összevonni. Az új rendszert júniusban élesíti, amely az alábbi csomagokkal debütál a piacon:

  • az alapcsomag, a PS Plus Essential az eredeti PS Plus-t váltja, amely havonta két ingyenes játékot és multiplayer játékmódot fog biztosítani a leendő előfizetőknek. Havi szinten 10 dollárba, éves előfizetés esetén 60 dollárba fog kerülni.
  • Egy szinttel a Ps Plus Essential felett a PS Plus Extra található, amely az Essential előnyei mellett hozzáférést biztosít további 400 letölthető Playstation 4 és 5 játékhoz. Havi szinten 15 dollárba, éves előfizetés esetén 100 dollárba fog kerülni.
  • A legdrágább csomag a PS Plus Premium, amely 340 játékkal „megfejeli” az Extra kínálatát. Az előfizetők továbbá PS, PS2, PSP, PS3, PS4 és PS5 játékokat streamelhetnek az interneten keresztül. Havi szinten 18 dollárba, éves előfizetés esetén 120 dollárba fog kerülni.

Az iparág bennfentesei úgy vélik, a Sony így akar visszavágni a Microsoftnak az Xbox Game Pass miatt, ami a rivális vállalat népszerű játék-előfizetési szolgáltatására, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző játékokat töltsenek le és streameljenek.

A játékok Netflixe

A Sony lépése érthető, a Microsoft ugyanis elképesztő összegeket költött előfizetői szolgáltatásának fejlesztésére az elmúlt hónapokban. Egyebek között 76 milliárd dollárt különített el, hogy felvásároljon olyan nagy videojáték fejlesztőket, mint az Activision Blizzard és a Bethesda, hogy népszerű játékaikkal tovább bővíthesse kínálatát.

Az Xbox Game Pass-t úgy képzeljük el, mint egyfajta „játékokra szabott Netflixet”, amely lehetővé teszi az előfizetők számára, hogy a felhőn keresztül játsszanak videojátékokat telefonjukon, számítógépükön vagy Xbox konzoljukon. És hogy ez miért jó? Így nincs szükség drága hardverekre.

Elég lesz?

A Sony tájékoztatása szerint a PS Plus Premium valami nagyon hasonlóval érkezik a piacra, a felhasználók játékokat streamelhetnek számítógépeiken, illetve PS4 és PS5 konzoljaikon.

A szolgáltatás indulóajánlatában olyan játékok szerepelnek, mint a Death Stranding, a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales és a Returnal. A Sony azt mondta, hogy „szorosan együttműködik” a külső fejlesztőkkel, hogy idővel több játékot is beépíthessen.

Ne hagyd ki!