Így próbál kilábalni a taxitársaság a pandémia okozta nehézségekből

Csomagszállítási és autóbérlési üzletágat indított az egyik budapesti taxiszolgáltató. A nyári szezon növelte a keresletet a szolgáltatásokra, valamint a fesztiválszezon is további felfutást eredményezhet.


A járvány után most áll helyre a budapesti taxizás

Jelentős visszaesést hozott a koronavírus-járvány időszaka a taxitársaságok forgalmában. Azonban egyre erősebb kereslet érezhető a taxizásra, mióta újra lehetőség van az irodai munkavégzésre, valamint megnyitottak a szórakozóhelyek és megélénkült az idegenforgalom is – írja a vg.hu.

A lezárások idején, 2020-ban a társaság havi fuvarszáma a harmadát sem érte el az egy évvel korábbinak. Ehhez képest tavaly júniusban már megkétszereződött a forgalma, idén júniusban pedig további 20 százalékos növekedést regisztrált. A folyamatos bővülés ellenére azonban még mindig nem érte el a forgalom a 2019-es szintet

- nyilatkozta Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

A szakember hozzátette, hogy az előző évhez képest nyolcszor annyi utast szállítanak a repülőtérről Budapestre vagy az agglomerációba. Amíg egy átlagos tavaszi hétvégén körülbelül 2700 taxi indult el a reptérről, addig júniusban ez a szám 56 százalékos növekedéssel 4200-ra emelkedett.

Több városban szolgáltatnak

A vezérigazgató elmondta, hogy Budapest és Szombathely mellett már a Velencei-tó környékén is jelen van a Főtaxi.

Kedvezők a szombathelyi tapasztalataink, lakosságarányosan már a budapesti havi forgalom mintegy felét teljesítjük, ezt az eredményt pedig a működésünk alig néhány hónapja alatt értük el. Külön öröm a számunkra, hogy látványosan nő az applikáción rendelt fuvarok száma: a havi növekedési ütem mintegy 15 százalék, ami azt jelzi, hogy a szombathelyiek kedvelik ezt a kényelmes megoldást

- mondta Reich Ádám.

A vezető beszélt arról is, hogy a taxirendeléseik mintegy kétharmada már élő diszpécser nélkül történik - az alkalmazás 40 százalékot, a robotdiszpécser pedig 20 százalékot intéz.

Elmondta, hogy jelenleg 1400 autóból áll a Főtaxi flottája, melynek tizede lokálisemisszió-mentes, elektromos meghajtású, a hibrid autókkal pedig a járművek harmada környezetkímélő.

Új szolgáltatások

Mindemellett két új szolgáltatást is indított a vállalat az idén, amelyeket elsősorban az céges ügyfeleik vesznek igénybe.

A Főtaxi Go elsősorban az üzleti ügyfelek között örvend nagy népszerűségnek. A visszajelzések szerint megrendelőink jókora hányada lát abban komoly előnyt, hogy egyszerre tudjuk kiszolgálni a személy- és a csomagszállítási igényeit. (…) Szintén jól fogadta a piac az idén júliusban indított Főtaxi Drive szolgáltatást, amely egy új, a céges megrendelőkre koncentráló üzletág, és azt segíti elő, hogy több lábon álló mobilitásszolgáltatóvá váljon a társaság

- tájékoztatott a vezérigazgató.

A Főtaxi Drive első körben elektromos Nissan Leaf autók bérbeadásával indult, amely üzemeltetési költségei meglehetősen alacsonyak. Az autók hosszú távra, vagy rövid, egy hónapos időtartamra is bérelhetők.

The Conversation

Ne hagyd ki!