Egy ember a kezében tartja az okostelefonját, amelyen  a WhatsApp egy korábbi verizója tölt
Fotó: Pixabay

Már a WhatsApp is támogatja a pénzügyi tranzakciókat

Csak idő kérdése volt, hogy a népszerű csevegőalkalmazások kiterjesszék szolgáltatásaikat a pénzügyi technológiai szektorra is. A legújabb belépő a WhatsApp.Hamarosan nálunk is

A WhatsApp és a Facebook anyavállalata, a Meta Platforms egy ideje már dolgozik saját fejlesztésű kriptotárcáján, a Novi-n. Úgy tűnik, a vállalat jól halad a fejlesztéssel, amit a Novi vezetőjének, Stephane Kasriel-nek a bejelentése is alátámaszt.

A szakember elmondta, hogy sikeresen integrálták a kriptotárcát a WhatsApp felületébe, így a felhasználók már a csevegőalkalmazáson keresztül is lebonyolíthatnak pénzügyi tranzakciókat. A funkció egyelőre csak limitált számú egyesült államokbeli lakos számára érhető el, de a sikeres próbaidőszak után globálisan is bevezetik az újítást.

A Novi azonnali, tranzakciós díjaktól mentes és biztonságos pénzküldési szolgáltatás nyújt a felhasználóknak.

Kasriel kiemelte, hogy a kriptotárca nem befolyásolja a privát üzenetek és a hívások biztonságosságát.

Nagy a lemaradás

A Facebook 2019-ben jelentette be a Calibra projektet és a hozzá tartozó kriptovalutát, a Libra-t, abban reménykedve, hogy 2020-ban piacra dobhatja a termékeket. Ennek már lassan három éve, de azon kívül, hogy a Calibra-t átnevezték Novi-ra, a Libra-t pedig Diem-re, komolyabb eredményeket nem tudtak felmutatni. Ez főleg annak köszönhető, hogy a közösségi platform kripto-projektje a világ számos pontján erős ellenállásba ütközött. Emiatt a sikerek elmaradtak, ami komoly felmondási hullámot eredményezett

A Meta kripto-divíziójának alapítója, Morgan Beller tavaly "átigazolt" az NFX kockázatitőke-befektető vállalathoz, a példáját idén márciusban a társalapító, Kevin Weil is követte. Weil a Planet Labs műholdas képalkotó céghez csatlakozott. Tovább rontotta a helyzetet, hogy két vezető mérnök, Riyaz Faizullabhoy és Nassim Eddequiouaq októberben szintén hátat fordított a cégnek és átpártolt a piaci rivális Andreessen Horowitz -hoz.

Most úgy néz ki, a Novi kezd magára találni, de egyelőre kéréses, hogyan tudja felvenni a versenyt a nagyobb kripto-szereplőkkel.

Ne hagyd ki!