A Facebook Messenger egy blogbejegyzésben tájékoztatta a felhasználóit, hogy bevezette a végpontok közötti titkosítást a videohívásokra is. Az új funkciónak köszönhetően a hackereknek jóformán esélyük sincs belehallgatni a felhasználók beszélgetéseibe.A végponttól-végpontig terjedő titkosítás egy ideje már elérhető a Messenger és a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatásaiban, de a videochat-funkció mostanáig nem élvezhette a magasszintű biztonsági megoldást. A pandémia alatt rengeteg ember használta a Messenger szolgáltatásait, így a manapság már ipari sztenderdnek számító titkosítás bevezetése régóta napirenden volt a Facebook döntéshozóinál. A platformon a felhasználók jelenleg naponta több mint 150 millió videóhívást bonyolítanak le.

Mit is jelent ez pontosan?

A végpontok közötti titkosítás lényege az, hogy a küldő és fogadó feleken kívül senki, még a Facebook sem láthatja, hogy milyen üzenetek, képek, vagy épp videók cserélnek gazdát. Ahogy az elnevezése is sugallja, a végpontokat ebben az esetben a beszélgetőpartnerek eszközei képzik. Amint rányomunk a küldésre, vagy épp elindítjuk a videóhívást, a kimenő adatok titkosítás alá kerülnek. Az információ visszafejtéséhez egy jelszó-szerű, szinte feltörhetetlen kulcs szükséges. Ez a kulcs a végpontokon kívül sehol nincs tárolva. Így csak a beszélgetőpartnerek tudják dekódolni az üzeneteket. Természetesen ez automatikusan működik, így semmilyen informatikai boszorkányságra nincs szükség a funkció használatához.

A blogbejegyzésből az is kiderült, hogy a biztonsági újítás hamarosan a csoportos videóhívásoknál is elérhető lesz, de egyelőre a többpontos titkosítás még tesztelés alatt van. A titkosított üzenetküldő funkció is frissült, így már öt másodperces intervallumot is be lehet állítani a képek és az üzenetek eltüntetésére.

A Messenger továbbá tájékoztatta a felhasználókat, hogy a végpontok közötti titkosítás hamarosan az Instagramon is elérhető lesz.

Hogyan használható a funkció?

A Messenger menüjében rá kell kattintani a „titkos beszélgetés megnyitása" menüpontra, így megnyílik a titkosított chat funkció. Innen lehet indítani a biztonságos videohívásokat. Ha nem találjátok a funkciót, legyetek türelemmel, ugyanis a frissítések ütemezése eszközönként eltérhet.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Lounge Group

Két marketingmegoldás, ami még a szakmai guruk elismerését is kivívta

Az elmúlt másfél év legjobb szakmai megoldásának nevezték a Coca Cola és a Burger King egy-egy aktivitását a jövő heti budapesti Marketing Summitra készülő vállalati és ügynökségi vezetők. Újfent bebizonyosodott, hogy az önazonos reklám az, ami igazán hatásos.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Dan Gold on Unsplash

Itt a lista, ezek az élelmiszerek drágultak nagyon sokat

Mutatjuk, mi mennyibe kerül most.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!