A Facebook új funkcióval bővíti a platformját. A csoportok adminisztrátorai a közeljövőben szakértői jelvényeket osztogathatnak a tagoknak.A Facebook az új funkcióval szeretné kiemelni a valódi szakértőket a tömegből. Ezzel azonban egy probléma van. Ahogy említettük, nem a cég fogja eldönteni, hogy ki minősül szakértőnek, hanem a Facebook csoportok adminjai. Persze az adminok csak a saját csoporttagjaiknak adhatnak ilyen jelvényeket, nekik viszont megkötés nélkül. Ez azt jelenti, hogy az összeesküvés-elméleteket vagy a szélsőséges nézeteket terjesztő felhasználók is könnyedén „szakértővé" válhatnak.

Mindenki ért mindenhez

A Facebook az elmúlt hónapokban sokat szigorított a csoportok működési szabályzatán. Az „ellenőrök" egyebek között számos oltásellenes, szélsőséges , vagy éppen konteós csoportot töröltek, de a politikai csoportok népszerűsítése is megszűnt. A vállalat a szakértő funkcióval azt szeretné elérni, hogy nagyobb hangot kapjanak azok az emberek, akik megbízható információval tudnak szolgálni a csoporttagoknak.

A funkció egyelőre tesztfázisban van, de hamarosan mindenki számára elérhető lesz. A csoporttagoknak lehetőségük lesz elutasítani a szakértői jelvényeket.

Azok a tagok, akiket minimum háromszor jelentenek a közösségi média alapelveinek megsértéséért, elveszítik a szakértői jelvényüket.

A Facebook egy olyan funkciót is fejleszt, amely a csoport adminjainak segítene a szakértők bevonzásában. Ez úgy nézne ki, hogy a cég kiválaszt néhány megbízható felhasználót, akiknek pontosan meg kellene határoznia, hogy mely területen számítanak igazi specialistának. Például egy sportolónak titulált ember jelezheti, hogy a jógához ért. Vagy egy hivatásos videojátékos azt, hogy melyik játékban számít profinak.

A kategorizálások után a csoportok adminjai szabadon keresgélhetnek a hivatalosan bejegyzett szakértők között, akiket meginvitálhatnak a csoportjaikba. Ez már talán egy fokkal átgondoltabban hangzik.

The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!