Három hete "esnek" a hazai üzemanyagárak, hamarosan 438 forint körül lesz a benzin literje.


Olcsóbb a kőolaj

Szerdától a benzin literje átlagban bruttó 7, míg a gázolajé 5 forinttal kerül majd kevesebbe a világpiaci kőolajárak csökkenése következtében. Az északi-tengeri, Brent típus ára a múlt héten 65 dollár alá zuhant, ami 7 százalékkal alacsonyabb a múlt hétfőinél, s már több mint 10 dollárral marad el a július végi értéktől. A másik üzemanyagár-meghatározó tényező, a forint dollárral szembeni jegyzése viszont nem változott, miután árfolyama változatlanul a 299-es szint alatt tanyázik.

Augusztus 25-től csökkenés

Az átlagárak augusztus 25-étől így alakulnak: 95-ös benzin: 438 forint/liter. Gázolaj: 435 forint/liter. Immár három hete esnek a hazai üzemanyagárak, azóta a most szerdai már a negyedik csökkentés lesz, amelynek mértéke (7 forint) a benzinnél a legmagasabb, míg a gázolajnál megegyezik az augusztus 11-eivel.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!